Sintaxa CSS

Stefanescu Mihai 2 years ago CSS

O declaratie CSS are 2 parti importante: selectorul (elementul care va folosi acest stil, clasa sau id-ul) si declaratia sau declaratiile.

Selectorul este de obicei elementul HTML pe care il tintesti. In cazul de fata este vorba de un <h1>, iar codul din imagine va face ca toate textele din interiorul tag-ului h1 sa aiba culoarea rosie si marimea 16px.

In fiecare declaratia trebuie sa avem o proprietate si valoare, nu se poate sa punem o proprietate fara valoare si nici o valoare fara proprietate.

Exemple

Declaratia se termina cu punct si virgula mereu (;), iar declaratiile sau grupurile de declaratii trebuiesc puse in interiorul acoladelor:

.numeClasa{color:red;text-align:center;}

Pentru a citi mai usor il puteti aranja in felul urmator:

.numeClasa{
color:red;
text-align:center;
}

Comentariile:

Comentariile sunt folosite pentru a explica o anumita bucata de cod pentru ai ajuta pe urmatorii programatori ce vor lucra la fisier sa stie ce e de facut.

Aceste comentarii sunt ignorate in totalitate de browser, deci puteti scrie orice pentru ca nu va fi afisat nicaieri.

Cometariile incep cu “/*” si se termina cu “*/” (fara ghilimele):

.numeClasa{
    color: red;
    /* Acesta este un comentariu */
    text-align: center;
}

 

Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.


Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.
Login Register

🔖 Bookmarks
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord
Back to top
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.