Clase si Id-uri

Stefanescu Mihai 2 years ago CSS

Pentru a te ajuta sa modifici un anumit element din pagina HTML, in CSS pot fi definite clase si id-uri.

Selectorul ID

Acest tip de selector este menit sa tinteasca un singur element si doar atat. Acest id poate fi atribuit unui elment din pagina HTML cu regula id=”#nume”:

#nume{
    text-align: center;
    color: red;
}

Selectorul Clasa

Acest selector este folosit pentru a modifica un grup de elemente, spre deosebire de Id ce nu putea fi folosit decat pentru un element.

Cu acest selector poti seta stiluri diferite pentru elemente diferite cu aceeasi clasa. Acest selector se seteaza cu “.” inaintea numelui in CSS, iar in HTML cu sintaxa class=”numeleclasei”:

.numeleclasei{
    text-align: center;
    color: red;
}

Poti specifica ce element va avea o anumita proprietate cand are setata aceasta clasa. In exemplul de mai jos toate paragrafele (<p>) din interiorul elementului ce contine clasa numeleclasei vor avea fi alianiate in centru:

.numeleclasei p{
    text-align: center;
}

 

Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.


Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.
Login Register

🔖 Bookmarks
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord
Back to top
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.