Introducere in CSS

Stefanescu Mihai Stefanescu Mihai CSS cu 9 ani în urmă
1 comentariu

Ce trebuie sa stiu?

Inainte sa incepem sa discutam despre CSS trebuie sa stii ca ai nevoie de cunsotinte minime de HTML.

Ce este CSS?

Pai, pentru inceput CSS este prescurtarea de la Cascading Style Sheets. Aceste stiluri definite in CSS hotarasc modul de afisare al elementelor HTML.

CSS-ul poate fi de 3 feluri:

  • Extern
  • Intern
  • Inline

Iata un exemplu de cum poate arata un document fara CSS si un document ce foloseste CSS.

 Style-urile salveaza multe probleme

HTML nu a fost menit sa aiba tag-uri ce vor tine de formatarea unui document ci a fost menit sa contina tag-uri ce defineste continutul unui document, precum:

h1, p, etc.

Cand au inceput sa fie folosite tag-uri precum <font> si atribute de culoare (ce au fost adaugate in HTML 3.2), HTML a devenit un cosmar pentru programatori. Programarea site-urilor mari, care au multe pagini cu informatii, fonturi diferite, culori diferite, s.a.m.d…totul a devenit un proces lung si scump.

Pentru a rezolva aceasta problema a fost creeat CSS-ul. Incepand cu HTML 4.0 toate elementele de formatare pot fi scoase din HTML si folosite doar in fisierul CSS (tip de fisier suportat de toate browserele moderne).

CSS te scapa de multa munca

CSS defineste modul in care elementele HTML vor fi afisate, deci daca la unmoment dat va hotarati sa schimbati designul site-ului nu trebuie decat sa modificati fisierul CSS.

Avem un cod de conduita.
Simon # cu 1 an în urmă
Salut Mihai! Îți mulțumesc pentru tot efortul depus să expui cunoștințele acestea foarte utile! Le găsesc foarte satisfăcătoare. Doamne ajută, în toate!
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.