Iframes

Puteti defini un frame inline cu tag-ul HTML <iframe>. Acest tag nu este face parte din familia frameset-urilor, de fapt acest tip de frame p[oate fi postat oriune in documentul HTML. Tag-ul <iframe> defineste o zona in documentul html in care va fi afisat alt document html, un alt document care poate avea atat border-uri cat si scrollbar-uri. Atributul src este folosit pentru a specifica URL-ul documentului ce va fi afisat in iframe.

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Iframe HTML</title>
</head>
<body>
<p>Continutul iframe-ului este chiar sub acest paragraf:</p>
<iframe src="/examples/iframe/iframe.html" width="555" height="200">
   Browser-ul tau nu suporta iframe-uri.
</iframe>
<p>Iar aici poti posta alt continut din pagina...</p>
</body>
</html>

Atribute

Atributele acestuit tag (name, class, frameborder, id, longdesc, marginheight, marginwidth, name, scrolling, style,si title ) sunt similare cu cele din cazul tag-ului <frame>.

Atribut Descriere
src In acest atribut este specificata locatia documentului html care va fi incarcat.
name Numele unui frame. Acest atribut este important in cazul in care doriti sa faceti link-urile dintr-un frame sa se deschida in altul.
frameborder Acest atribut specifica daca va exista un border tridimensional intre frameuri. Acesta are 2 valori 1 si 0 (1 avem border si 0 nu avem border).
marginwidth Acest atribut represinta spatiul dintre border si continutul frame-ului in stanga/dreapta. Valoare trebuie specificata in pixeli.
marginheight Similar cu marginwidth, numai ca aici setam distanta sus/jos.
noresize Acest tag se foloseste pentru a interzice redimensionarea unui frame. Exemplu folosire: noresize=”noresize”
scrolling Acest atribut specifica daca sunt permise scrollbar-urile in frameuri. Poate avea 2 valori, “yes” si “no”.

 

Avem un cod de conduita.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.