Unelte de optimizat imaginile pentru web

Un aspect important al designului web este, ca si in orice alta afacere online, incarcarea rapida. Poti folosi mai multe metode pentru a avea un site ce se incarca repede , una dintre acestea fiind chiar optimizarea imaginilor.

Optimizarea imaginilor este metoda prin care se reduce dimensiunea imaginilor astfel incat sa nu se piarda calitatea necesara designului.

Oricum, pentru a ajunge la rezultatul dorit trebuie sa cunosti cateva unelte de optimizare bune. Acestea te vor ajuta sa iti modifici imaginile automat sau manual.

Unelte de optimizat imagini pentru web

Mai jos este o lista cu 17 unelte de optimizat imagini:

Ashampoo Photo Optimizer
Ashampoo Photo Optimizer este o unealta ce vine cu setari automate de imbunatatire a contrastului, luminozitatii, intensitatea culorii, s.a.m.d. Poate fi descarcata si folosita gratuit.

PunyPNG
PunyPNG este o unealta grozava de optimizat imagini fara sa pierzi din claitate. Aceasta vin in doua versiuni, gratuita si platita.

Balesio FILEminimizer Pictures
FILEminimizer Pictures este o unealta gratuita de comprimat dimensiunea imaginilor in timp ce pastreaza calitatea.

BluBox
Bluboxfoloseste un algoritm avansat pentru a reduce dimensiunea imaginii cu pana la 90% in timp ce pastreaza calitatea si este gratuit.

JPEG Wizard
JPEG wizard este o unealta de optimizat imagini cu functie de corectat ochii rosii si functie de recomprimat imaginea fara sa isi piarda claritatea.

Dynamic Drive
Dynamic drive ofera un program de optimizat imagini online ce accepta imagini de tip GIF, PNG si JPG.

Radical Image Optimization Tool (RIOT)

RIOT este un program gratuit de optimizat imagini ce permite ajustarea compresisi imaginii.

Kraken Image Optimizer
Krakenpermite optimizarea majoritatii formatelor de imagini, precum JPEG, PNG, JPG, GIF, s.a.m.d.

Yahoo Smush.it
Smush.it sterge byte-ii inutili din imagine, optimizand-o.

ImageOptim

XAT

Aceasta unealta reduce pana la 50% din dimensiunea imaginiilor tale in format JPEG, GIF si PNG.

PNGOUTWin
PNGOUTWineste un program ce reduce timpul de incarcare al site-ului tau, deci vei economisi spatiu pe disc si banda.

ReaCompressor

Atat pentru designerii incepatori cat si pentru profesionisti, ReaCompressor ajuta la comprimarea imaginilor pentru web. Suporta mai multe formate, printre care si JPG, PMG si JPEG.

Ignite

Ignite permite optimizarea imaginilor pentru web, dar si crearea de animatii.

GIF Bot

Un produs NetMechanic, GIFBot este o unealta de optimizat imagini ce ajuta utilizatorii sa reduca marimea imaginilor pentru a creste performanta site-urilor pe care sunt afisate.

Web Image Guru

Unele dintre cele mai importante calitati ale acestui  sunt reducerea culorilor la o calitate buna, optimizarea superioara a GIF-urilor, s.a.m.d.

Shrink-O-Matic
Shrink-O-Matic vine cu functia drag and drop ce iti usureaza munca depusa la redimensionarea imaginilor.

Concluzia

Optimizarea imaginilor te poate ajuta in mai multe moduri. Iti poate mari viteza de incarcare a site-ului, va juta la reducerea costurilor de latime de banda, s.a.m.d. Ce sa mai zic, iti recomand sa arunci o privire la aceste unelte de optimizare si sa le incerci pe cele ce iti inspira incredere.

Avem un cod de conduita.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.