Top 5 greseli SEO facute de designerii themelor wordpress

Stefanescu Mihai 2 years ago iNoob

Lumea internetului, a deschis noi usi pentru toate afacerile din toata lumea, construind site-uri flexibile informatia ajunge mult mai usor la clienti si totul decurge mai repede. Pe deasupra s-a doveditr a fi un mare plus pentru cei ce au o gandire antreprenoriala dar nu au un capital destul de mare.In fine, din moment ce competitia este atat de stransa este vital sa optimizam site-ul pentru a avea un rank mai bun in motoarele de cautare.

Este ce-a mai importanta responsabilitate a designerului sa construiasca un website optimizat. Iata cateva dintre cele mai des intalnite greseli facute de designerii ce construiesc theme de WordPress.

Pozitia ideala pentru casuta de cautare

Majoritatea websiteurilor au propriul sistem de cautare cu ajutorul caruia clientii pot cauta anumite informatii. In timp ce google analytics este extrem de important in gasirea de cuvinte cheie folosite frecvent, propriul sistemde cautare ajuta la aflatea cuvintelor cheie cautate de utilizatorii site-ului tau. Nu uita ca si pozitia casutei de cautare este importanta, trebuie sa fie vizibila si usor accesibila.

 Foloseste headerul la adevaratul sau potential

Fiecare pagina a themei WordPress foloseste acelasi header ce contine aceleasi informatii.O practica buna este sa ai informatii specifice paginii respective pentru a ajuta algoritmul google sa identifice informatia de pe diferite pagini.

 Un aspect important in modificarea themelor WordPress

Una din proprietatile de baza ale themelor wordpress este ca o data ce designerul a incorporat pe o pagina ceva de genul unui banner,unei casutre de cautare sau o anumita structura va fi repetate automat pe toate paginile. Pentru a evita repetitia designerul poate folosi template-uri diferite pentru paginile diferite conform nevoilor sale.

Imagini Inline

Inlocuirea bannerelor de tip imagine cu Javascript sau CSS duce la slabirea optimizarii unei anumite pagini. Descriere din atributul Alt a imaginii si titlul ajuta in procesul de optimizare. De fapt, motoarele de cautare nu vad imaginile decat daca au atributele title si alt setate.

Detaliile Vitale

Detalii vitale precum adresa firmei, informatii de contact, s.a.m.d trebuiesc scrise, nu postata o imagine ce le contine. Chiar daca poti stiliza mai bine o imagine cu aceste date nu iti va fi de mare ajutor avand in vedere ca algoritmul Google nu intelege decat textul nu si continutul imaginilor. Va recomand sa folositi un font mai elegant decat sa scrieti pe o imagine aceste informatii.

Concluzia?

Acestea au fost cateva dintre cele mai des intalnite greseli facute de designeri, greseli ce pot avea un impact negativ asupra procesului de optimizare al binecunoscutului WordPress.

Ce sa zic? Evita aceste lucruri si vei avea un website mai bine optimizat!

Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.


Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.
Login Register

🔖 Bookmarks
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord
Back to top
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.