Top 10 IDE-uri pentru programatorii JAVA

Pentru a scrie cod JAVA usor si rapid ne sunt puse la dispozitie o multime de IDE-uri pline de diverse optiuni, care mai de care mai bune pentru a ne spori productivitatea, calitatea codului, performanta, s.a.m.d.Unele dintre cele mai bune IDE_uri sunt disponibile gratuit.

1. NetBeans

NetBeans este un IDE pentru Java, PHP,C/C++ si HTML5 ce functioneaza pe Windows, OS X, Solaris si Linux. Aplicatiile dezvoltate in NetBeans se bazeaza pe module. NetBeans este un proiect OpenSource, deci oricine doreste sa-i modifice codul sursa este liber sa o faca.

2.Eclipse

Eclipse este unul dintre cele mai populare IDE-uri pentru Java. Una dintre cele mai populare lucruri oferite de Eclipse este intelisesns-ul lui (auto-completarea) ce va va salva o multime de timp pentru ca nu ve-ti mai fi nevoiti sa cautati documentatia de fiecare data cand nu va mai amintiti un lucru. La fel ca si Netbeans, Eclipse este OpenSource, deci codul poate fi modificat fara probleme.

3.IntelliJ

IDE-ul intelliJ vine in 2 editii, Ultimate Edition care (spre deosebire de netbeans si eclipse este FREE) si Community Edition care este Free si OpenSource. IntelliJ gaseste erorile direct din timpul scrierii codului, salvandu-va timp pretios si marind productivitatea.

4.Android Studio

Android Studio by Google este un IDE bazat pe idea IntelliJ creat in mod special pentru dezvoltatorii Android. Android Studio poate fi folosit pe Windows, OS X, Solaris si Linux. Versiunea Trial este gratuita. Android Studio este momentan in stadiul beta, iar o data ce va fi complet va fi IDE-ul Oficial Android.

5.jDeveloper

jDeveloper by Oracle este un IDE ce doreste sa aduca un mediu de programare te top in timp ce se axeaza pe partile vizuale ale aplicatiei dezvoltate. jDeveloper mareste productivitatea oferind code auditing, integrated testing and profiling, etc.

6.BlueJ

BlueJ este un IDE gratuit dedicat incepatorilor in ale Java-ului si este folosit in mare parte in scopuri educationale, deci design-ul lui este putin diferit fata de al altor IDE-uri.

7. jGRASP

jGRASP este alt IDE popularpentru Java ce se bazeaza pe vizualizare si poate fi folosit pe Windows, Mac si Linux. jGRASP se bazeaza pe vizualizarea aplicatieicreate pentru a face codul sursa mai lizibil. jGRASP este gratuit si este sustinut de National Science Foundation.

8.jCreator

jCreator este un IDE scris in C++ si sustine ca este cel mai productiv si cel mai de incredere IDE Java. Poate fi folosit atat de incepatori cat si de experti. Este customizabil, vine cu debugger, project management, si auto-completare. Spre deosebire de alte IDE-uri jCreator nu este gratuit.

9.jBuilder

jBuilder este un IDE dedicat scrierii de aplicatii enterprise in Java scris original in Borland, dar apoi fiind cumparat de Embarcado.

10.Dr.Java

Dr. Java este alt IDE folosit in scopuri educationale dedicat juniorilor si studentilor. Chiar daca vine cu o multime de optiuni Dr Java este gratuit cu o licenta BSD-Style.

Avem un cod de conduita.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.