Top 10 fonturi pe care Web-Designerii le iubesc!

Stefanescu Mihai 2 years ago iNoob

Cand am inceput sa descopar aceasta lume a webdesignului ma intrebam tot timpul “Ce fonturi folosesc marii web-designeri?”. Pornind de la aceasta intrebare am inceput sa caut informatii despre cel mai des folosite fonturi, cele mai bune practici, cerintele tipografice ale web-ului s.a.m.d, totul din pura curiozitate. Acum si tu te gandesti ce fonturi sunt recomandate si in ce situatii.

Intr-o combinatie de informatii gasite pe Pooldaddy, Forrst, Facebook si Twitter am reusit sa strang raspunsuri de la 34 de web-designeri din 14 tari. Din analiza acestor raspunsuri a aparut urmatorul infografic creat dePiktochart.

Click pe imagine pentru a mari!

Top 10 Fonturi Gratuite

Aici aveti lista celor 10 fonturi (oferite gratuit desigur) mentionate in infografic-ul de mai sus. Fonturile ce vin deja instalate o data cu sistemul de operare in mare parte, fonturi precum Arial, Verdena, Times New Roman, Georgia si Tahoma au fost excluse.

 1. Myriad Pro
 2. League Gothic
 3. Cabin
 4. Corbel
 5. Museo Slab
 6. Bebas Neue
 7. Ubuntu
 8. Lobster
 9. Franchise
 10. PT Serif

Top 10 Fonturi Platite

Acestea sunt cele mai populare 10 fonturi premium:

 1. Helvetica
 2. Gotham
 3. DIN
 4. Futura
 5. Neo Sans
 6. Adobe Caslon
 7. Skolar
 8. Kautiva
 9. Caecilia
 10. Fedra Sans

Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.


Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.
Login Register

🔖 Bookmarks
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord
Back to top
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.