Top 10 fonturi pe care Web-Designerii le iubesc!

Cand am inceput sa descopar aceasta lume a webdesignului ma intrebam tot timpul “Ce fonturi folosesc marii web-designeri?”. Pornind de la aceasta intrebare am inceput sa caut informatii despre cel mai des folosite fonturi, cele mai bune practici, cerintele tipografice ale web-ului s.a.m.d, totul din pura curiozitate. Acum si tu te gandesti ce fonturi sunt recomandate si in ce situatii.

Intr-o combinatie de informatii gasite pe Pooldaddy, Forrst, Facebook si Twitter am reusit sa strang raspunsuri de la 34 de web-designeri din 14 tari. Din analiza acestor raspunsuri a aparut urmatorul infografic creat dePiktochart.

Click pe imagine pentru a mari!

Top 10 Fonturi Gratuite

Aici aveti lista celor 10 fonturi (oferite gratuit desigur) mentionate in infografic-ul de mai sus. Fonturile ce vin deja instalate o data cu sistemul de operare in mare parte, fonturi precum Arial, Verdena, Times New Roman, Georgia si Tahoma au fost excluse.

 1. Myriad Pro
 2. League Gothic
 3. Cabin
 4. Corbel
 5. Museo Slab
 6. Bebas Neue
 7. Ubuntu
 8. Lobster
 9. Franchise
 10. PT Serif

Top 10 Fonturi Platite

Acestea sunt cele mai populare 10 fonturi premium:

 1. Helvetica
 2. Gotham
 3. DIN
 4. Futura
 5. Neo Sans
 6. Adobe Caslon
 7. Skolar
 8. Kautiva
 9. Caecilia
 10. Fedra Sans
Avem un cod de conduita.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.