Tehnici SEO Pentru a-ti repara greselile facute

Stefanescu Mihai Stefanescu Mihai
iNoob
9 ani în urmă
11
Tehnici SEO Pentru a-ti repara greselile facute

Google este o sursa grozava de informaii, de fapt toate motoarele de cautare sunt o sursa eficienta de a ajunge pe monitoarele oamenilor.Ok, sa nu mai lungesc vorba si sa intru in alte discutii pe care nu mi le-am propus pentru acest articol am sa incep sa discut despre subiectul actual. In ultimele luni, toate acele site-uri care se aflau in top-ul Google au suferit caderi majore.

Ce vreau sa spun prin greseli – Acestea pot fi definite ca si actiuni manuale luate de Google impotriva mai multor site-uri ce par a incalca guideline-ul Google pentru Webmasteri.

Posibile motive de penalizare

Aglomerare Keyword-uri – atunci cand punem mai multe keyword-uri decat sunt necesare. Aceasta repetitie sau aglomerare este considerata ca si spam.

Cloaking- atunci cand continutul afisat crawlerilor Google este diferit de continutul afisat utilizatorilor.

Continut duplicat sau copiat – Google prefera continut de calitate si mai ales unic. Deci, continutul duplicat sau copiat este respins din start.

Back link-uri platite – Presupun ca toata lumea stie ce sunt back link-urile.

Text ascuns – textul ascuns este acela ce este pozitionat intr-o pozitie foarte putin vizibila. Acesta este considerat spam in guideline si nu este acceptat.

 Cum aflam daca am fost penalizati sau nu?

Avertismenete ale link – cand Google gaseste un site ce incalca guideline-ul trimite mesaje de avertizare.

De-indexarea – o mare problema este de-indexarea siteului tau din Google. Cum afli? Scrie adresa site-ului tau in cautarea Google si daca nu apare in lista sau daca este apare cu un rank mai mic decat ininte ai o problema.

Google ranking- cum am spus si mai sus, un rank mai mic indica penalizarea site-ului tau.

Tipuri de penalizari

Penalizare manuala  in acest tip de penalizare orice analist Google iti poate face o recenzie a site-ului si il poate penaliza daca nu respecta guideline-ul. Aceasta metoda te poate lasa fara 90% din trafic.

Penalizarea Panda – acest tip de penalizare apare atunci cand Google schimba algoritmul pentru a penaliza in mai rapid site-urile cu continut duplicat sau copiat.

Penalizarea Penguin – aceasta penalizare se refera strict la acele site-uri ce au link-uri nedorite de Google.

Penalizarea EMD – EMD este prescurtarea de la Exact Match Domain. Cu acest tip de penalizarea Google tinteste site-urile care ajung mai sus pe pagina de rezultate doar din cauza keyword-urilor din domeniu si nu au continut de calitate.

Cum se reparam aceste penalizari?

Penalizarea Penguin – O data ce esti sigur ca ai primit aceasta penalizare este timp-ul sa iti reevaluezi site-ul si sa stergi toate link-urile suspicioase.

Acestea pot fi:

-link-uri side wide (de obicei in footer sau header)

-Link-uri catre directoare de link-uri cu rank scazut

-back link-uri platite

Foloseste uneltele de analiza a link-urilor precum webmaster tools, link detox, majestic seo, s.a.m.d. Pentru a-ti evalua link-urile si sa stergi ce iti face mai mult rau decat bine.

Penalizarea Panda – O data ce ai primit acest tip de penalizare trebuie sa evaluezi tot continutul site-ului tau. Asigurate ca ai continut original si asigurate ce nu ai articole duplicate, si mai ales ai grija la continutul copiat (Google nu accepta acest gen de continut sub nicio forma). Este indicat sa verifici si keyword-urile. Poti folosi unelte precum copyscape pentru a verifica daca continutul tau mai exista si pe alte site-uri.

Penalizarea EMD – Daca ai ajuns sa fii penalizat cu aceasta metoda trebuie sa te gandesti la imbunatatirea brandului tau. Creaza back link-uri de calitate si incearca sa iti concentrezi site-ul si pe retelele de socializare. Poti investii si in continut de calitate si in construirea link-urilor. Incearca sa iti asigur numele brandului pe toate forumurile cu rank mare din domeniul tau. Ultima, dar nu ce-a din urma exista si optiunea de a-ti schimba domeniul

Penalizarea manuala – Din aceasta penalizare iti revii ce-l mai greu, dar tot ai optiunea de a trimite o cerere de reevaluare catre Google Quality Analysts. Aceasta poate fi remediata scapand de toate reclamele din pcartea de sus si pozitionarea continutului in locul lor.

C-am asta este tot ce am avut de spus despre subiect….daca aveti intrebari sau aveti ceva de adaugat astept cometariile voastre….

Avem un cod de conduita.
Adriana # cu 6 ani în urmă
Nu ma pricep eu foarte mult la asa ceva,,insa foarte interesante sfaturile..si in acelasi timp utile.. mai ales pentru incepatori..:)
Adriana # cu 6 ani în urmă
Back link-uri platite – Se mai poate repara prin adaugarea nofollow-ului .
D-Petre # cu 6 ani în urmă
Mai putin si fac un an de cand google mi-a trimis un mail in care zicea ca am linkuri artificiale sau neobişnuite. Traficul mi-a scazut brusc cam la jumatate – acum si-a mai revenit. Si aveam doar doua linkuri platite in footer …
Mihai # cu 6 ani în urmă
Eu am am un prieten care a fost penalizat pentru link-uri nedorite si a trimis o cerere de reevaluare dupa ce a scos link-urile respective si totul a revenit la normal. Dar reevaluarile astea depind de la caz la caz….
D-Petre # cu 6 ani în urmă
Pentru ca nu traiesc din blog si mai ales de lene :) nu am mai trimis nicio cerere de reevaluare, cu toate ca am scurtat blogroll-ul si am scos linkurile din footer.
Cosmin # cu 6 ani în urmă
Deocamdata nu am intamplnat probleme.. si sper sa nu intampin. Daca voi avea probleme, va fi de ajutor acest articol
Costinel # cu 6 ani în urmă
Am fost avertizat anul trecut pentru vinderea unor advertoriale pe un blog mai vechi dar de atunci nu am mai avut probleme cu e.
LoccoChico # cu 6 ani în urmă
Momentan nu am avut probleme cu seo-ul … chiar ma descurc binisor !
D-Petre # cu 6 ani în urmă
Goagalul a anuntat ca va penaliza si linkurile DoFallow din advertoriale: http://monoranu.ro/2013/02/25/google-advertorialele-si-dilema-amatorului/
cotos # cu 6 ani în urmă
Excelente sfaturile..Sper ca sa scap de penalizari :)
dvr # cu 6 ani în urmă
Ma bucura ca se gasesc astfel de informatii si in limba romana. Eu sunt novice in seo si sincer nu imi pot da seama de ce site-ul meu nu urca… in google webmaster tools zice ca nu are vizualizari iar in analytics se pare ca lumea cumva il gaseste, il acceseaza. Sfaturi? folosesc magento
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.