- Stefanescu Mihai a postat in Paginare in PHP
- johhny a postat in Paginare in PHP
- Stefanescu Mihai a postat in Cum pot afisa eroarea cand utilizatorul a scris un username gresit sau o parola gresita?
- madalin a postat in Cum pot afisa eroarea cand utilizatorul a scris un username gresit sau o parola gresita?
- Stefanescu Mihai a postat in Featureuri site
Sfaturi SEO pentru WordPress
Zilele trecute discutam cu un prieten si ma intreba care-i secretul site-ului meu (vechiul domeniu, cooltips.biz), cum l-am facut sa aiba pana la 400 de vizitatori unici pe zi numai din Google in doar cateva luni.
Sincer sa fiu nu as spune despre mine ca sunt expert in SEO, dar stiu cateva chestii esentiale pe care am sa vi le spun si voua in acest articol. In primul rand trebuie sa va spun ca nu scriu niciodata articole special pentru motoarele de cautare (articole despre anumite subiecte cautate in mod special, articole cu cele mai folosite keyworduri, etc), scriu despre lucruri care le consider relevante pentru cititorii acestui site.
1.Continutul este Cel Mai Important
Acest lucru sta pe primul loc al listei. Mereu incerc sa scriu articole despre lucruri pe care oamenii (ce-i care au o oarecare legatura cu ptogramare/IT-ul in cazul meu) le cauta. Ba chiar incerc sa fac articole care sunt valabile si acum si vor fi si peste 2 ani (Sau fac update-uri unde este cazul). Deci, sfatul meu este sa scrieti despre lucruri care sa-i intereseze pe oameni, altfel, daca faceti articole doar pentru a primi un rank mai mare in motoarele de cautare oamenii va vor abandona pentru ca nu gasesc pe site-ul vostru continutul dorit.2.
2.Foloseste plugin-ul ALL IN ONE SEO
All in one SEO pack este unul dintre cele mai bune plugin-uri de SEO pentru WordPress pentru ca va permite sa editati anumite atribute ale paginii, atribute precum page title, meta keyword, meta description.
3.Pune keyword-ul principal in Titlu si Meta Descriere
Pentru motoarele de cautare au prioritate keyword-urile din titlu si meta descriere. Deci, incearca sa pui keyword-ul principal in titlu si meta descriere de fiecare data. Bineinteles ca sunt importante si meta keyword-urile, chiar daca nu sunt la fel de importante ca titlul si meta descriere nu le ignora.
4.Foloseste noindex sau nofollow pentru arhive si paginile de categorii
De-a lungul timpului am vazut bloggeri care pun tag-ul “More” pentru a desparti un articol in 2 parti (Pe acest site lucrul asta se face automat, dupa un anunit numar de cuvinte este afisat butonul “Read More“). Ar trebuii sa faceti si voi acest lucru pentru ca motoarele de cautere ii penalizeaza pe cei ce au continut duplicat (acelasi continut si pe index si pe pagina cu tot articolul).Pentru a noindex sau puteti folosi All in One SEO Pack sau pentru nofollow puteti edita fisierul robots.txt (Articol referitor la editarea acestui fisier).
De asemenea va recomand sa puneti noindex sau nofollow si pe pagina de arhiva si pe pagina de categorie.
5.Foloseste un plugin de generat Sitemap-ul XML
XML Sitemap este un plugin ce creeaza sitemap-uri pentru diverse motoare de cautare (Google, Yahoo, Bing, etc). Cand postezi un articol nou va adauga acel link la sitemap-ul existent astfel ca atunci cand un spider (bot al motoarelor de cautare) iti viziteaza site-ul va accesa sitemap-ul care-i va afisa o lista cu link-uri pe care trebuie sa le viziteze.
6.Foloseste titlul articolului in Permalink
Este recomandat sa folosesti structura permalink-urilor in care apare numele articolului in titlu astfel incat link-urile site-ului tau sa aiba forma http://invata-programare.ro/inoob/sfaturi-seo-pentru-wordpress si nuhttp://invata-programare.ro/p?=987.
7.Foloseste Post Slug
Post Slug-ul este afisat deasupra sectiuni de adaugat continutul articolului (in wp 4.1) si este afisat ca un test al afisari permalinkului-ului articolului. Editati acest post slug ca sa contina titlul articolului si keyword(ul/urile) principale.
Comentarii
Inca nu au fost postate comentarii, fii primul care posteaza un comentariu!