Sfaturi pentru tinerii designeri

iNoob | Stefanescu Mihai | 2020-10-11

Site-urile grozave apar dintr-un conflict de idei. Dar nu este necesar de un designer experimentat pentru a creea un design bun. Chiar si un incepator este capabil de asa ceva daca urmeaza cativa pasi simplii. Sa ne uitam peste cativa din acesti pasi pe care tinerii designerii ar trebuii sa ii urmeze pentru a creea design ca un profesionist.

Lasa destul spatiu liber

Evita dezordinea, primul lucru pe care trebuie sa il respecti. O cale de a te asigura ca nu ai site-ul dezordonat este sa lasi destul spatiu liber. Evident, trebuie sa te asiguri ca si continutul este vizibil, nu vrei sa iti lasi utilizatorii sa se plictiseasca in timp ce cauta.

Pastreaza structura cat se poate de simpla

Pastreaza structura cat se poate de simpla. Pastreaza aceeasi structura pe toate paginile si un sistem de navigare simplu. Astfel vizitatorii tai pot sa navigheze usor fara mult efort.

Foloseste efecte 3d subtile

Efectele 3D fac un site sa para mai modern.Le poti folosi pentru a atrage atentia asupra oricarui element din pagina. De exmplu, pe acest site se poate observa o mica umbra in jurul containerului mare (in Chrome si FireFox se poate observa, in IE nu a fost testata inca).In fine, este recomandat sa folosesti aceste efecte intr-o maniera subtila, altfel pagiuna ta va fii prea densa.

Umbre usoare sau culori neutre in Background

Cand alegi un background pentru site-ul tau opteaza pentru o culoare simpla, eventual cu cateva umbre sau culori neutre. In acest mod vei avea posibilitatea de a folosi culori mai vii pentur fonturi pentur a creea un contrast. Daca te uiti mai atent pe net vei gasi aceasta tehnica pe toate site-urile cu design minimalist.

Joaca-te cu fonturile

Folosirea diverselor fonturi pentru diverse ocazii pe pagina web nu ar trebuii sa te afecteze cu nimic. Poti folosi un font normal pentur continut si titluri, dar cand iti doresti sa atragi atentia asupra unuui lucru foloseste ceva mai deosebit. In acest mod vizitatorii vor gasi repede ce ii intereseaza.

Continut Centrat

Plasarea continutului pe centrul ecranului iti face site-ul sa para mai simplu, curat si echilibrat.

Concluzia

Cam asta este tot ce am vrut sa spun, asta trebuie sa aiba in vedere orice incepator in web-design cand creeaza ceva.

 


Imi place ce faci aici
Daca iti place ce fac aici imi poti cumpara o cafea Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Stefanescu Mihai
Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.
       

Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum.

Posteaza un comentariu

Comentarii

Inca nu au fost postate comentarii, fii primul care posteaza un comentariu!

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.

🗝ïļ Login 🌟 Register

🔖 Bookmarks ⊞
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord ⊞

Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.

⮆ïļ