Sfaturi pentru a scrie interogari MySQL eficiente si rapide

Stefanescu Mihai 2 years ago iNoob

In acest articol am sa impartasesc cu voi o lista de sfaturi pe care eu le-am gaist a fi foarte folositoare in scrierea de interogari mysql.

  1. Folositi mereu o conexiune persistenta la baza de date (persistent connection). Folosind o asemenea conexiune evitati necesitatea conectari la baza de date de fiecare data cand doriti sa executati o operatie.

  2. Cand creati tabele puneti NOT NULL la toate coloanele, astfel veti evita adaugarea de date NULL in coloana.
  3. Mare atentie, fiecare tabel trebuie sa aiba o cheie primara (mai multe detalii aici).
  4. Cand creati un JOIN asigurati-va a ambele coloane au acelasi tip de date.
  5. In interogarile SELECT folositi mereu LIMIT pentru a limita numarul de rezultate (astfel interogarea va fi mai rapida).
  6. Nu folositi sintaxa cu * in SELECT, incercati sa dati numele coloanelor dorite de cate ori este posibil.
  7. Mariti buffer-ul
  8. Va recomand sa evitati folosirea UNION si HAVING in interogari pentru ca le incetineste.
  9. In clauza ORDER BY va recomand sa folositi o anumita coloana ca si criteriu de ordonare unde este posibil pentru a functii precum RAND, COUNT, etc pot incetini procesarea interogarii.

C-am atat imi aduc aminte momentan, daca mai apare ceva am sa updatez acest articol. Daca aveti si voi sfaturi privind scrierea de interogari mai eficiente si rapide va rog sa le scrieti in sectiunea de comentarii.

Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.


Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.
Login Register

🔖 Bookmarks
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord
Back to top
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.