Marirea productivitatii : Launchere

Stefanescu Mihai Stefanescu Mihai
iNoob
9 ani în urmă
1
Marirea productivitatii : Launchere

Productivitatea, un lucru inselator. O data ce ti-ai gasit modul de lucru perfect cu siguranta nu vei mai schimba nimic la el (nici modul de lucru nici instrumentele cu care lucrezi) pana cand il epuizezi complet si nu mai functioneaza. De exemplu, multi programatori folosesc aceleasi versiuni ale unor aplicatii chiar daca au aparut mai multe update-uri. La urma urmei in felul acesta reusesti sa iti rezolvi treburile si te-ai obisnuit cu acest mod de lucru, deci nu ai niciun  motiv sa schimbi ceva. “NU schimba nimic daca totul merge bine”, acesta este principiul ce trebuie aplicat atunci cand ai gasit un mod de lucru eficient.

Modificari ale sistemului actual

In fine, metodele de care am vorbit putin mai sus au si dezavantaje. De exemplu, poate exista cateva aplicatii care iti pot usura munca, iar tu nu ai auzit niciodata de ele. Folosindu-le poti deveni mai eficient, mai productiv si poate vei micsora timpul necesar anumito operatiuni.

Mi-am propus sa va dezvalui (in acest articol si in altele care vor fi publicate in urmatoarele luni) cateva aplicatii si servicii ce te-ar putea ajuta sa devii mai productiv si eficient. Multe din ele probabil vor devenii unele din aplicatiile tale principale ajutandu-te sa indeplinesti anumite sarcini automat.

Sa revenim la subiect, pentru ca m-am abatut destul de mult. Vreau sa va prezint cateva aplicatii gratuite ce te ajuta sa pornesti aplicatii direct de pe desktop fara sa le mai faci shortcut si fara sa mai dai click pe ceva.

Launchere

Daca esti web-designer sau programator sau chiar o persoana pasionata de editare foto, programare, etc cu siguranta ai 5-10 aplicatii pentru asa ceva si le folosesti in mod regulat. Cu siguranta vrei sa ai un desktop curat, dar de asemenea sa le gasesti rapid. Meniul Start este destul de plin si te poate deruta sa cauti ceva acolo si taskbar-ul probabil este mai tot timpul plin cu aplicatiile deschise si nu vrei sa mai pui alte nu stiu cate iconite acolo si sa il incarci mai rau.

Acum sa iti spun partea buna a acestui articol, iti voi arata cum sa ai un desktop curat, dar in acelasi timp sa gasesti repede programul cautat.

Launchy

Launchy este un utilitar gratuit ce te ajuta sa deschizi programe, foldere, site-uri si fisiere cu apasarea a doar cateva taste. In forma unei mici casute de cautare iti sta la dispozitie doar prin apasarea tastelor Alt si Space simultan.
Scrie doar prima litera a aplicatiei pe care doresti sa o pornesti sau adresa siteului dorit si aplicatia iti va arata variantele posibile.

Pe langa numarul destul de mare de plugin-uri oferite Launchy are si alte functii pentru cautare specifice. Pentru a cauta anumite lucruri pe wikiperia sau google scrie numele acestora si apasa Tab. Daca vrei sa verifici starea vremii scrie “weather” si codul postal, numele orasului sau al tarii. Intr-un mod similar puteti asculta melodiile favorite sau cauta ptrintre fisiere/foldere.

Daca nu iti place skin-ul standard sau iti doresti alt skin dupa ce te-ai plictisit de acesta poti selecta unul din cele preinstalate sau poti instala altele de pe site-ul aplicatiei.

Launchy face parte din categoria “Cel mai bun proiect nou” pe Sourceforge.net 2007

Keybreeze

Cum este si Launchy, Kaybreeze este o aplicatie similara ce incearca sa ghiceasca aplicatiile, documentele sau site-urile cautate de tine. Dar, nu se opresete aici, are mai multe functii ce ne pot ajuta in marirea productivitatii si a eficientei de lucru.

Aceasta aplicatie poate efectua si operatii ce ii revin sistemului, control al ferestrelor si folosirea de macro pentru anumite sarcini repetitive, ca de exemplu backupul fisierelor si folderelor.

Daca vrei sa introduci anumite fraze folosite des in conversatii le poti memora in aplicatie si pot fi scrise ca text predefinit intr-un document sau camp de text.

Ce face ca acest program sa fie folositor in particular? Poti creea note si liste “De facut:” pe desktop si de asemenea notite de adus aminte.

Exista si o versiune portabila a aplicatiei si de asemenea exista si un numar destul de mare de pluginuri valabile pe site-ul oficial.

Google Desktop

In final, Google Desktop a dovedit a fi ce-a mai buna solutie daca esti in cautarea unui asemenea program. Alaturi de sidebar vine cu functionalitatea impecabila cu care ne-a obisnuit si Google Search.

O data ce ti-a indexat datele poti apasa Ctrl de 2 ori si casuta de cautarea va fi afisata. Pe langa functiile obisnuite de cautare prin emailuri, fisiere, muzica, poze, chat, Gmail si pagini web poti lansa aplictii fara nici macar un click.

Pe langa asta, Google Desktop poate fi folosit si in alte scopuri precum recuperarea de fisiere. In plus, poti sa adaugi si alte gadget-uri pe desktop, cum ar fii email, vreme, fotografii, stiri personalizate, etc.

Concluzia?

Orice aplicatie ai alege in final, folosita corespunzator, iti va salva ceva timp pierdut dand click-uri in cautarea aplicatiei sau fisierului de care ai nevoie.

Avem un cod de conduita.
Alma S. # cu 8 ani în urmă
multe informatii interesante. bravo. felicitari.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.