Magazin Online: Magento sau osCommerce?

Stefanescu Mihai Stefanescu Mihai
iNoob
9 ani în urmă
7
Magazin Online: Magento sau osCommerce?

Extinderea internetului a adus foarte multe beneficii extrem de multor oameni din toata lumea. Din aceasta cauza avem un surplus de solutii eCommerce ce vand milioane de produse in intreaga lume.

In ziua de azi exista clienti ce isi fac cumparaturile din diverse tari de pe glob fara macar sa se ridice de pe scaun. Sistemele de sortare ale produselor dupa anumite apecificatii au facut aceste platforme eCommerce populare. Scripturi pentru magazine online se gasesc peste tot, dar nu v-om discuta despre numarul acestora si ne v-om orienta decat pe subiectul de azi. Un sibiect interesant “Maganto sau osCommerce?”, care este solutia perfecta pentru cei ce doresc sa isi deschida un magazin in viitorul apropiat?

Mai jos am intocmit o lista de diferente cruciale ce fac dintre aceste doua platforme.

Gazduirea web

Magento – Este un script Open Source robust dar scris intr-o maniera greu de inteles. Pentru a te folosii de functionalitatea completa a acestei platforme ai nevoie de un server dedicat ce sa ruleze Apache/MySQL/PHP (cand am zis server dedicat m-am referit la faptul ca ai nevoie de resurse serioase…). Codul foarte complicat al acestei platforme o face sa fie evitata de majoritatea proprietarilor de asemenea magazine. De asemenea ai nevoie de cunostinte avansate pentru a reusi sa o modifici dupa placul tau.

osCommerce – O platforma Open Source ce detine o multitudine de optiuni. Codul nu este prea greu de inteles si nu necesita server dedicat pentru a fi gazduit (in sensul ca functioneaza bine si pe un webhost sau shared host, etc). Tot ce iti trebuie este un server ce ruleaza PHP si MySQL. Modificarea si configurarea scriptului este destul de simpla si poate fi efectuata si de un incepator in ale programarii.

Extensibilitatea

Magento – Vine cu cateva extensii de o calitate  excelenta si o functionalitate uimitoare. De fapt Magento este extrem de extensibil cu o multime de caracteristici interesante. Sisteme si functii precum: cupoanele, meta tag-urile, sistemul de comparare al produselor, s.a.m.d.

osCommerce -Chiar daca vine cu cateva plugin-uri interesante ii lipsesc multe din aspectele mentionate mai sus in cazul Magento. De fapt, toate cele de la Magento sunt extrem de importante in atragerea clientilor si in imbunatatirea afacerii tale.

Cosul de Cumparaturi

Magento -Ofera un cos de cumparaturi impresionant. Realizarea mai multor magazine online si administrarea lor dintr-un singur panou de administrare este posibila, optiunea “store view” demonstreaza ca proprietarii pot seta acelasi produs in mai multe magazine cu preturi diferite.

osCommerce – ofera un cos de cumparaturi curat si impresionant. Dar, administrarea mai multor magazine din acelasi panou de administrare nu este posibila.

Update

Magento – urmareste ultimele trend-uri si se documenteza despre performantele concurentei, de aceea Magento vine cu Update-uri inovative si interesante ce aduc schimbari ce pot fi observate cu ochiul liber.De obicei vine update-uri la 10-15 zile.

 

osCommerce – Din contra, osCommerce nu se bucura prea des de update-uri.Fiind o platforma ce a aparut in urma cu 12 ani nici acum nu arata vre-un interes in realizarea de update-uri pentru a imbunatati performanta site-ului. Una dintre cele mai mari probleme ale platformei, lucru ce a determinat multe magazine sa isi mute afacerea pe platforma Magento.

Administrare Utilizatori

Magento – ofera cateva facilitati de a le face diverse cereri clientilot si permite aranjarea acestora pe grupuri. Afisarea produselor la un anumit pret anumitor clienti pot aduce anumite beneficii.

osCommerce – nu incurajeaza proprietarii in astfel de activitati (management, grupare, afisarea anumitor produse) asupra utilizatorilor.De fapt, niciuna dintre caracteristicile Magento nu sunt aplicabile in osCommerce.

Design, Securitatea si Modificare

Magento – este o platforma cu multe caracteristici ce este pregatita sa faca totul pe placul utilizatorilor (atat proprietari cat si clienti). Chiar daca este scris intr-un mod greoi nu este atat de greu de modificat oferind o gama variata de extensii.

osCommerce – Chiar daca la design, securitate si usirinta de customizare nu este plasat sub standarde adaugarea extensiilor nu este posibila.

Concluzia?

Deci….ambele platforme sunt de incredere si se merita sa lucrati cu ele. Dar, Magento pune in umbra osCommerce cu multitudinea de caracteristici .Deci, analizeaza-ti tipul de afacere pe care vrei sa o desfasori si produsele pe care le vei oferi spre vanzare si apoi fa o alegere.

Avem un cod de conduita.
SydowBlog # cu 6 ani în urmă
Nu am experimentat platforme asa de complexe pana acuma. M-am jucat doar cu niste pluginuri pentru magazine online pe wordpress.
Mihai # cu 6 ani în urmă
Eu am avut experiente si cu scripturi de genul acesta si de tot felul de alte scripturi, dar pana in momentul de fata mi-am dat seama ca cel mai bun script este ori unul pe care il cunosti atat de bine incat poti sa il modifici dupa cum vrei fie un script facut de tine sa lucreze exact cum iti doresti….
Cristi # cu 6 ani în urmă
Primul a fost facut in joomla cu hika shop, apoi cms open cart, ca sa ajung la concluzia ca tot wordpress e cel mai nimerit, bineinteles ca mult modificat. Diferenta este facuta si de numarul utilizatorilor, atfel rezolvand mai repede problemele care apar.
D-Petre # cu 6 ani în urmă
O alta varianta extrem de buna … apelezi la un specialist si ii spui ce vrei :)
LoccoChico # cu 6 ani în urmă
Aveam de gand sa deschid un magazin online in care sa vand teme wordpress… ce-mi recomanzi ?
Mihai # cu 6 ani în urmă
WordPress + un plugin de magazin online pentru ca daca vrei sa vinzi theme wordpress trebuie sa le demonstrezi potentialilor clienti ca te pricepi.
LoccoChico # cu 6 ani în urmă
Aha … pai hai ca ma apuc de treaba … revin cu un comentariu sa va spun ce a iesit
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.