Joomla sau WordPress?

Mark Atkinsona aruncat o privire mai amanuntita asupra celor doua platforme, la sfarsit publicand 6 articole despre subiect pe SitePoint. Chiar ar trebuii sa le citesti, dar deocamdata am ceva interesant sa iti arat. Dupa cum bine stii, majoritatea oamenilor nu le place sa citeasca prea mult pe internet, asa ca s-a gandit sa gaseasca o metoda de a transmite esenta utilizatorilor. Ghici ce a facut? Da, a transformat toata informatia intr-un infografic.

WordPress pentru bloguri si siteuri de stiri, Joomla pentru restul!

Ce a descoperit Atkinson pe parcursul celor 6 articole despre WordPress vs. Joomla? Pentru a sari la subiect: WordPress este perfect pentru bloguri, portofolii, stiri, etc, iar Joomla pentru orice altceva ce nu se incadreaza in aceste categorii. Chiar daca personal nu sunt de acord, pentru ca vad Joomla ca pe o relicva dupa care nici nu as plange daca ar disparea peste noapte, Atkinson ne sfatuieste sa o luam in considerare cel putin.

Crezi ca Joomla este mai tanar decat WordPress? Dintr-o simpla privire as fi spus ca Joomla este mult mai batrana decat WordPress. In perioada in care testam toate CMS-urile valabile pe net (acum cativa ani) am invatat un lucru, mereu sa lucrezi cu “dinozauri” (lucruri care sunt aparute de mult).

Extensiile sunt similare atat la Joomla cat si la WordPress, totusi diferite daca ne uitam la detalii. Cand WordPress cunoaste decat conceptul de Plugin-uri, Joomla a tras linia. Plugin-urile sunt cele ce au efect la nivel de interfata cu utilizatorul, pentru sectiunea de admin ai nevoie de componente pentru a extinde functionalitatea.


InfoGraphic provided by RedGiandDesign

Avem un cod de conduita.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.