Fa-ti blogul sa arate mai bine in 6 pasi simpli

Stefanescu Mihai 2 years ago iNoob

Chiar daca am realizat cu totii ca blogul iti face prezenta simtita pe web il tratam in continuare ca pe un site vitreg, (la ce ma refer cand spun asta? ) adica deschidem un blog si lasam designul exact cum era pe blogspot sau wordpress.com si continuam sa postam continut. Continutul si Designul sunt importante in egala masura.

 Instaleaza o thema si modific-o

Chiar daca discutam despre o thema gratuita sau una premium, designul blogului ar trebuii sa fie una dintr principalele tale griji. O data ce ai instalat thema o poti modifica foarte usor. Iata cateva sugestii de modificare a themei:

1. Efecte de text: Exista foarte multe efecte pentru text pe care le poti folosi cu mare usurinta. Poti folosi efecte la titluri, meniuri, header, footer, oriunde vrei. Si pentru aceste efecte nu trebuie sa umblii decat in fisierul CSS.

2.Alinierea textului: Standard este folosit fontul Arial de marime 12. Dar, pentru a schimba look-ul blogului poti schimba atat fontul (Eu folosesc Helvetica, Lobster 1.4 si Grand Hotel) cat si marimea acestuia, dar si alinierea.

 Fa-ti thema in asa fel incat sa reflecte personalitatea ta

Este esential ca personalitatea ta sau ideeile tale sa fie exprima direct prin thema. Daca arati la fel ca si competitorii tai sau ca toate celelelate bloguri existente ii vei face pe utilizatoris a zica “Alt blog facut peste noapte ce nu aduce nimic nou…”

Imbunatateste lizibilitatea

De multe ori fontul este prea mic sau contrastul dintre fundal si font il face greu de citit. Pentru a-ti face blogul usor de citit trebuie sa te asiguri ca nu folosesti un font prea mic si contrastul este setat in asa fel incat se poate citi. Poti folosi un font ingrosat pentru titluri, si foloseste o spatiere destul de mare. Pentru a tine cititorii atenti scapa de toate distragerile inutile, precum imagini sau animatii fara rost.

Lucreaza la meniu

Sistemul de navigare breadcrumb este o metoda de imbunatatire a meniului.Munca de la sidebar este esentiala pentru imbunatatirea navigarii pe site. Chiar daca sidebar-ul nu este folosit mereu pentru navigare, este un loc bun pentru a afisa postarile populare, postarile recente, s.a.m.d.

Un Logo Atractiv

De multe ori nu ne facem timp pentru a face un logo site-ului, dar aceasta este o greseala destul de mare. Logo-ul da un aer de brand blogului tau si ii creste atractivitatea. In fine, daca deja ai un logo incearca chiar acum sa il imbunatatesti

Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.


Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum

Cosmin # 2 years ago Si ce ne recomanzi noua? astia care inca bantuim pe wordpress.com ? Adica pentru astia care inca nu avem un domeniu propriu, care inca nu putem umbla in fisierul CSS sau prin html?
Mihai # 2 years ago Pai daca nu ai acces la fisierele site-ului nu poti face prea multe?.Poti sa imbunatatesti lizibilitatea articolelor prin spatiere, aliniere, folosirea diverselor fonturi (presupun ca pe wordpress.com aveti acces?), nu posta imagini inutile (daca vrei sa scoti in evidenta un anumit aspect posteaza o imagine, nu 10 pentru ca ii distragi atentia cititorului). Cam atat iti pot recomanda?
Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.
Login Register

🔖 Bookmarks
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord
Back to top
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.