Despre Optimizarea SEO

iNoob | Stefanescu Mihai | 2020-10-11

La instalare, wordpressul vine pregatit pentru motoarele de cautare, dar mai avem si cateva ustensile la dispozitie pentru a inbunatati modul in care acestea indexeaza site-ul sau blogul. Pentru inceput putem sa aduc aminte de fisierele .htaccess ce sunt folosite la creearea de link-uri statice(probabil stiti despre ce vorbesc daca le-as numi simplu “Permalinks”), mai avem si blogroll, etc. Dar de asemenea exista o multime de plugin-uri ce va vor usura enorm viata la optimizarea pentru motoarele de cautare (bine cunoscutul SEO).
Sa presupunem ca ati gasit o thema care va place, dar totusi doriti sa mai faceti cateva modificari (ca doar nu se va intampla mare nenorocire), dar in modificarile aduse de voi este posibil sa afectati unele randuri de cod ce ajuta motoarele de cautare la indexarea site-ului.

In acest articol mi-am propus sa va dau cateva indicatii despre lucrurile la care trebuie sa fiti atenti cand modificati o thema de wordpress.

Asa numitul “Cod Curat”

Aveti grija la codul html al site-ului, mai exact aveti grija sa fie valid.

Cum ne asiguram ca este valid? Simplu, se gasesc zeci, chiar sute de site-uri ce ofera instrumente de validare a codului html la o simpla cautare pe google dupa cuvintele cheie “HTML Validator“.

Continut scris vs Design

Pentru a face lucrurile mai simple de inteles am sa va explic in felul urmator, motoarele de cautare nu sunt interesate de cum arata site-ul ci de continut. Ce trebuie sa faceti voi? Sa va asigurati ca aveti continut de calitate, continut unic, oferitile motoarelor de cautare material bun pentru a va “da o nota buna”.

Algoritmul folosit de motoarele de cautare

Opritiva o clipa si ganditi-va ce cuvinte cheie ati folosit pentru a gasi informatia dorita, ganditi-va ce fraze ati folosit pentru a gasi ce va intersa. In acelasi fel google va afisa si site-ul vostru, deci trebuie sa va ganditi la cuvintele cautate de utilizatori.

Continutul pus pe primul rand

Motoarele de cautare nu sunt interesate de css, de design (cum am spus si mai sus…). De obicei continutul este pus cat mai sus in paginile wordpress-ului deoarece motoarele de cautare scaneaza in medie o treime din pagina, deci voi trebuie sa va asigurati ca aveti continutul asezat in locul potrivit.

Cuvintele cheie, titlurile si linkurile

Motoarele de cautare ia inconsiderare intr-o foarte mare masura civintele cheie si/sau combinatiile de astfel de cuvinte.Pentru a creea o pagina cat mai “valoroasa” trecuie sa aveti cuvintele din tagul meta “keywords”, din titlu, din link si din continut cat mai apropiate

Continutul din link-uri si imagini
Pornind de la presupunerea ca site-ul vostru nu are mult continut ci mai multe linkuri si imagini intr-o oarecare masura puteti sa “ii dati mai mult de lucrat” motorului de cautare adaugand fiecarui link sau fiecarei imagini tagurile title si alt.

Conteaza cine te recomanda?
Foarte important pentru motoarele de cautare sunt link-urile de pe alte site-uri catre site-ul vostru. In wordpress deja exista cateva moduri ce te ajuta sa adaugi link-uri catre alte site-uri la tine pe site, si viceversa, unul dintre cele mai importante si cele mai cunscoute asfel de plugin-uri se numeste blogroll.

Pentru a face adresa site-ului sa apara pe alte site-uri puteti sa o postati in semnatura de pe diverse forumuri si sa adaugati site-ul/blogul vostru in diverse directoare web.

*Nu postati comentarii cu adresa siteului/blogului pe diverse bloguri/site-uri/etc pentru ca celel mai multe folosesc tag-ul nofollow si nu veti deveni decat “un alt spammer”.

Meniul de Navigare
Motoarele de cautare navigheaza pe siteuri folosindu-se in primul rand de meniurile de navigare unde sunt afisate categoriile, arhivele si paginile.


Imi place ce faci aici
Daca iti place ce fac aici imi poti cumpara o cafea Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Stefanescu Mihai
Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.
       

Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum.

Posteaza un comentariu

Comentarii

Inca nu au fost postate comentarii, fii primul care posteaza un comentariu!

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.

🗝ïļ Login 🌟 Register

🔖 Bookmarks ⊞
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord ⊞

Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.

⮆ïļ