De unde putem descarca fonturi gratuite?

postat acum 7 ani de Stefanescu Mihai in categorie iNoob

In acest articol am sa prezint cateva site-uri de unde puteti descarca fonturi gratuite pentru photoshop sau pentru alte programe similare. Da stiu, multi dintre voi folositi acest program pentru editari minore sau retusarea imaginilor, dar poate fi folosit si pentru a creea template-uri web (de exemplu), postere, reclame, s.a.m.d.

Acum, crearea unui template web, sau a unui poster inseamna ca vei fi nevoit sa adaugi si ceva text in el. Spatierea dintre litere,  fontul ales , aranjarea in pagina, s.a.m.d. arata nivelul de importanta al mesajului (de aici si nevoie de folosire a mai multor fonturi).

Hai sa aruncam o privire peste pe unele site-uri ce ofera gratuit fonturi. Toate fonturile de pe site-urile prezentate sunt gratuite, dar unele dintre ele sunt restrictionate pentru folosirea in scop personal si nu comercial. Aveti grija sa verificati licenta fiecarui font folosit inainte sa il introduceti intr-un proiect comercial.

refont.com

Refont.comeste unul dintre primele site-uri pe care le-am vizitat cand am inceput sa caut fonturi pentru a le folosi in photoshop. Site-ul organizeaza  fonturile pe categorii dupa tip/stil. Cand  executi click pe un anumit font pagina se reincarca si afiseaza fiecare caracter din set separat.

Link : Click aici

1001freefonts.com

1001freefonts este unul dintre primele site-uri de profil. Organizeaza fonturile intr-un mod curat si usor de inteles. Un lucru bun la acest site este ca afiseaza un Custom Preview pentru fiecare font, in care poti introduce propriul tau text si sa vezi cum va fi scris cu fontul respectiv.

 

Link: Click aici

urbanfonts.com

Urbanfonts este unul dintre cele mai noi site-uri in domeniu. Lucrul care mi-a atras atentia asupra acestui site este ca atunci cand trecu cu pointer-ul mouseului peste un anume font afiseaza numele acestuia scris chiar cu fontul in cauza. Siteul dispune si de custom preview.

 

Link: Click aici

dafont.com

dafont.com mi-a fost prezentat de un prieten acum cateva saptamani cred.Site-ul este chiar bun. Interfata de utilizare este foarte curata si bine organizata. La selectarea unui font este afisat tot setul de caractere. Singurul minus este acela ca nu are Custom Preview.

 

Link: Click aici

Descarcare si instalare

  • Gaseste fontul favotit.
  • Dupa ce ai intrat pe pagina acestuia cauta un buton de Download. Click pe buton si selecteaza locul in care sa fie salvat.o
  • Deschide folderul in care l-ai salvat si gaseste fontul (are extensia .ttf )
  • Deschide fisierul si apasa butonul Install din coltul stanga sus.

Deschizi PhotoShop (sau programul in care vrei sa il folosesti) si il vei gasi in lista de fonturi ce pot fi folosite.

Sunt un tanar programator din Bucuresti ce lucreaza in PHP/Mysql (MySqli/PDO), Laravel, CodeIgniter, MySQL, PostgreSQL, Wordpress, HTML5/CSS3, Sass, Photoshop si multe altele.
Google+ Community Facebook Group