Cum instalam PHPUnit in Windows

Stefanescu Mihai 2 years ago iNoob

In acest articol am sa va invat sa instalati poars in windows. PEAR este un framework si un sistem de distributie pentru refolosirea componentelor (codului) PHP. Mai multe informatii despre PEAR gasiti aici. PHP ne pune la dispozitie mai multe asemenea pear-uri precum PHPUnit, GDlib, etc.Mai jos am scris cativa pasi simplu ce va vor ghida in instalarea PHPUnit in sistemul vostru.

Am sa presupun ca deja aveti PHP-ul instalat impreuna cu XAMPP in C:\xampp

1. Deschide command prompt si mergi in C:\xampp\php

2. Scrie php -v, daca este returnata versiunea de PHP putem merge mai departe pentru ca asta inseamna ca avem PHP instalat, altfel trebuie sa-l instalam

3. Scrie pear update-channels

4. Scrie pear upgrade

5. Scrie pear channel-discover pear.phpunit.de

6. Scrie pear install –alldeps phpunit/PHPUnit

Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.


Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.
Login Register

🔖 Bookmarks
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord
Back to top
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.