Adaugare reclame Google AdSense intre articolele blogului

Conform politicii Programului AdSense este permisa adaugarea a maxim 3 reclame pe pagina. Daca blogul tau afiseaza 10 postari pe pagina si vrei sa adaugi reclame intre ele va trebuii sa specifici locatia lor (de exemplu: prima reclama sub al treilea articol, a doua reclama sub al saptelea articol iar a treia reclama sub al zecelea) si sa fii sigur ca nu ai mai multe de 3 reclame pe pagina. In acest articol am sa te invat cum sa faci exact asta.

Codul functioneaza in orice pagina in care sunt afisate postari, inclusiv index, archive, tags, rezultate cautare, s.a.m.d.Codul pe care il voi prezenta a fost testat pe index.php al unui site wordpress ce foloseste tema standard (care este descarcata o data cu codul sursa al platformei), dar nu trebuie sa va faceti probleme, pentru ca majoritatea temelor au structura codului similara.In primul rand trebuie sa setam reclamele. Am sa folosesc un array in care voi stoca codul pentru fiecare reclama:Gaseste acest cod:

<?php while (have_posts()) : the_post(); ?>

Si inlocuiestel cu acesta:

<?php

$reclame= array('3' => '<!-- cod reclama 1 -->',
            '6' => '<!-- cod reclama 2 -->',
            '9' => '<!-- cod reclama 3 -->');

$i = 1;

while (have_posts()) : the_post();
?>

Se poate observa foarte clar ca fiecare reclama are cate o cheie stabilita. De exemplu, al doilea element are o cheie numerica, si anume 6 si vom folosi aceasta cheie pentru a afisa reclama dupa a 6-ea postare.

Acum gaseste acest cod:

<?php endwhile; ?>

 si inlocuieste-l cu acesta:

<?php
if(array_key_exists($i, $reclame)) {

// aici poate fi adaugat cod html pentru aliniere sau pentru design
echo $reclame[$i];
}

$i++;

endwhile;
?>

Cum Functioneaza?

Dupa cum se poate observa am declarat o variabila $i ce este auto incrementata in ineriorul while-ului, iar apoi folosesc functia array_key_exists() pentru a verifica daca exista o cheie cu valoarea lui $i.

Atentie: In acel array puteti pune cate elemente doriti, alte reclame, bannere, etc.

Asta a fost tot pentru azi, pentru intrebari si/sau nelamuriri va rog sa postati in sectiunea de comentarii.

Avem un cod de conduita.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.