Adauga-ti site-ul in Google, Yahoo si Bing

postat acum 7 ani de Stefanescu Mihai in categorie iNoob

Primul pas pentru a-ti lansa site-ul online in adevaratul sens al cuvantului si sa iti creasca rank-ul este sa iti adaugi link-ul in mototarele de cautare. Acum te gandesti: “Ce vorbeste asta aici? Motoarele de cautare ma gasesc automat, nu e nevoie sa le scriu eu link-ul…”, este adevarat, dar daca le trimiti tu link-ul iti vor analiza si indexa site-ul mai repede.

O data ce le-ai trimis adresa poate dura mai multe zile, poate chiar sapatamani sau louni pentru a-ti indexa paginile. Durata de asteptare variaza de la site la site, nu este batuta in piatra. Aceasta durata poate fi influentata de continut, de site-urile care contin link-ul tau, s.a.m.d.

Adaugare Link in Google:

 1. Mergi la adresa: http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl
 2. Scrie adresa site-ului tau (exemplu: http://www.siteulmeu.ro).
 3. Scrie comentarii despre site. Aceasta optiune este optionala, de obicei se scrie domeniul site-ului si cateva cuvinte cheie.
 4. Introdu textul captcha.
 5. Selecteaza “Add URL”.

Adaugare Link in Bing:

 1. Mergi la adresa: http://www.bing.com/docs/submit.aspx
 2. Introdu textul captcha.
 3. Scrie-ti adresa site-ului.
 4. Selecteaza “Submit URL”.

Adaugare Link in Yahoo:

 1. Mergi la adresa: http://search.yahoo.com/info/submit.html
 2. Apasa pe “Submit your site for Free”.
 3. Vei fi redirectionat spre Bing, unde trebuie sa urmezi instructiunile afisate.

Adauga-ti sitemap-ul in Ask:

Ask nu mai ofera aceasta posibilitate, de a adauga URL-ul site-ului tau, nici adaugarea sitemap-ului. Dar, de cand a scos aceste optiuni (cred ca in august 2012) a anuntat ca va folosi crawleri pentru a indexa site-urile. Deci, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa le indici acestor crawleri directia catre fisierul sitemap.xml in robots.txt

Poti face asta cu urmatorul cod:

SITEMAP: http://www.siteulmeu.ro/sitemap.xml

Atentie: adresa sitemap-ului trebuie sa fie completa si valida.

Asta e tot, o data ce ai efectuat tot ce am scris mai sus nu mai trebuie decat sa astepti. Cum am spus si mai sus, dureaza o oarecare perioada pana cand siteul tau va fi indexat.

Nu folosi un program de adaugare automata!

Daca folosesti un serviciu sau un program de adaugare in mai multe motoare de cautare poate fi considerat drept spam si rezulta in ne-indexarea site-ului.

De asemenea, nu trebuie sa adaugi toate adresele site-ului. Adauga pur si simplu adresa paginii, de exemplu: http://www.siteulmeu.ro, iar motorul de cautare va face restul.

Sunt un tanar programator din Bucuresti ce lucreaza in PHP/Mysql (MySqli/PDO), Laravel, CodeIgniter, MySQL, PostgreSQL, Wordpress, HTML5/CSS3, Sass, Photoshop si multe altele.
Google+ Community Facebook Group