6 Plugin-uri de BackUp WordPress grozave

Stefanescu Mihai Stefanescu Mihai
iNoob
9 ani în urmă
4
6 Plugin-uri de BackUp WordPress grozave

Blogul tau merge din ce in ce mai bine si esti fericit? Foarte bine, dar gandeste-te pentru o secunda…tocmai ai zis ca blogul tau este bazat pe WordPress? In acest caz trebuie sa presupun ca ai un plan de backup in cazul in care ceva nu merge bine.Securitatea, o problema a wordpress-ului cunoscuta de foarte mult timp, deci daca nu ti-ai aranjat o cale de salvare te poti trezi intr-o dimineata si poti observa ca blogul tau nu mai este cum l-ai lasat seara. Este extrem de rau sa vezi cum toata munca depusa a disparut si nu exista nici macar un mod de a o salva.

XM Backup

XM Backup este un plugin grozav de protejat datele de pe blog in cazul unui incident neplacut. Cu acesta poti face backup fisierelor din /wp-content/ si informatiilor din baza de date. Chiar daca printr-un ghinion nemaivazut reusesti sa ramai fara niciun fisier si fara baza de date vei avea constiinta inpacata ca ai reusit sa salvezi informatiile din baza de date, imaginile, temele, etc. Partea buna este ca poti alege unde sa fie salvate aceste fisiere, FTP, email sau dropbox.

WordPress Backup to Dropbox

Daca nu iti place sa faci backup manual blogului tau folosind un client FTP, trebuie sa incerci acest plugin uimitor – WordPress Backup to Dropbox . Acesta este ce-l mai rapid si sigur mod de a asigura protectia 100% a informatiilor tale impotriva pierderilor de date. Oricum, trebuie sa va informez ca primul backup va dura mai mult avand in vedere ca trebuie sa uplaodezi tot. O data ce acesta este complet,va dura mai putin contand setarile facute.

Acest plugin creeaza un folder in dropbox si nu va avea acces decat asupra lui.  Aceasta cred ca este ce-a mai simpla metoda de a-ti proteja datele.

Cloudsafe365

Nu confunda Cloudsafe365 cu alte pluginuri de backup. Aceasta este o solutie de backup stand alone ce iti permite sa faci backup fisierelor importante precum imagini, fisiere ale wordpressului, teme, plugin-uri, si nu in utlimul rand baza de date. Alt lucru important despre Cloudsafe365 este ca iti permite sa alegi unde sa salvezi backup-urile, pe Dropbox sau pe un server local.

Pe langa faptul ca iti ofera solutia perfecta de ackup, acest plugin iti si protejeaza blogul de atacurile externe.

BackWPup

Ce mi-a placut la acest plugin este faptul ca nu te obliga sa  folosesti Dropbox, esti liber sa iti alegi orice alt serviciu, precum RackSpaceCloud, SugarSync, Amazon S3 etc.Acest plugin te ajuta optimizarea si repararea bazei de date si exportarea fisierelor XML.

WordPress SQL Backup

Cu siguranta nu recomand acest plugin ca fiind solutia ideala, dar este foarte simplu de folosit. Poti face un backup foarte simplu intrand in dashboard si descarca backup-ul in format .gzip sau .tar

ManageWP

Daca ai mai multe bloguri WordPress, probabil iti este destul de greu sa mentii o oarecare ordine in fisiere. Caz in care, iti recomand ManageWP, care detine puterea de a-ti face backup la mai multe bloguri fara sa iti pierzi prea mult timp.Asta este tot, daca ai ceva de adaugat sau ceva de comentat te astept in sectiunea de comentarii.

Avem un cod de conduita.
Costinel # cu 6 ani în urmă
Foarte bun articolul.. acum am gandesc sa folosesc la toate blogurile WordPress Backup to Dropbox.
Bucur # cu 6 ani în urmă
excelent articol pentru cei care folosesc platforma wordpress…
Bucur # cu 6 ani în urmă
excelent articol pentru cei care folosesc platforma wordpress…
Gabriel # cu 6 ani în urmă
Multumesc, chiar aveam nevoie.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.