5 Motive pentru a alege HTML5 in loc de Flash

Stefanescu Mihai Stefanescu Mihai
iNoob
9 ani în urmă
1
5 Motive pentru a alege HTML5 in loc de Flash

Dezbaterile pe tema aceasta (HTML5 sau Flash) sunt cunoscute de toata lumea de ceva vreme acum, si lupta este stransa fiecare tabara incercand sa  gaseasca castigatorul cu mai multe avantaje. HTML5 are un avantaj fata de Flash avand in vederea versatilitatea, functinalitatea si folosirea , dar nici Flash nu a ramas in spate vorbind de asteasta “batalie”.
HTML5, ultima versiune de HTML si-a facut remarcata prezenta in lumea web design-ului si continua sa evolueze din ce in ce mai mult. In calitate de webdesigner este datoria ta sa stii care sunt avantajele HTML5 fata de Flash si sa le folosesti in avantajul tau cand construiesti un website.

Iata o lista cu 5 motive pe care eu le consider relevante la cand este vorba dea ceasta alegere:

Elementul Video Nativ

Din punct de vedere media tag-urile <video> si <audio> din HTML5 sunt un mare plus avand in vedere ca le poti folosi cu mare usurinta fara sa te mai incurci un player flash separat. Acest tag video permite utilizatorilor sa vizualizeze orice tip de fisier video direct in browser fara alte plugin-uri.

Mai multe platforme

HTML5 este suportat de aproape toate tipurile de browsere full sau aceleasi browsere versiunile mobile. Avand in vedere ca dispozitivele iOS nu au suport Flash puteti folosi tag-urile de care vorbeam mai sus ca inlocuitor.

Elementele Interactive

Tag-ul <canvas> din HTML5 raspunde utilizatorilor si ii lasa sa interactioneze cu continutul website-ului. Acest tag se bazeaza pe text deci nu veti intampina nici o problema la indexarea facuta de motoarele de cautare. Din punct de vedere al interactivitatii si animarii site-ului, Flash-ul pare deja invechit.

Viteza si Putere

HTML5 este deja suportat de aproape toate browserele, mai puternic si mai rapid. In curand va deveni alegerea unanima pe tot globul tinand cont de faptul ca ruleaza fara sa aiba nevoie de niciun plugin aditional.

Costurile

Dupa cum stiti si voi, Adobe nu ofera un anumit program de aditat Flash gratis, deci costurile programului + costurile web-developerului care scrie codul vor fi destul de mari. In acest timp HTML5 este complet gratuit si poate fi scris chiar si in Notepad.

HTML5 este mai usor de scris si mai accesibil, are cateva proprieteti grozave, iti permite sa scrii cod curat si descriptiv, incorporati fisiere video si audio mai usor, fonturi, fisiere grafice, animatii totul poate fi folosit mai suor, fara eforturi mari.

HTML5 continua sa progreseze, in curand sper ca vom fi capabili sa redam cod HTML5 in toate browserele. In curand va deveni un limbaj folosit la scara globala, va deveni un standard revolutionand web-ul si cu siguranta va ramane in zona mult timp….

Avem un cod de conduita.
EpureIonut # cu 8 ani în urmă
Intr-adevar HTML 5 va deveni cel mai folosit cod pentru programare.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.