5 lucruri pe care designeri ar trebuii sa le invete din sport

iNoob | Stefanescu Mihai | 2020-10-11

In momentul de fata suntem inconjurati de atat de multe sporturi, indiferent ca tu preferi fotbal, basketball, tenis sau stiu si eu ce altceva cu o simpla apasare de buton poti schimba canalul pe Eurosport si poti afla ultimele noutati.Nu toti sunt fani ai sporturilor, dar totusi toti sunt o cale de a ne omora timpul. Daca ne juitam putin la diverse sporturi observam ca putem gasi cateva reguli ce pot fi aplicate si in alte domenii, de exmplu in acest articol vreau sa va arat cateva reguli ce se aplica in sport si cred ca s-ar aplica destul de bine si in lumea web-developementului.

1.O echipa cu scop comun.
In primul rand vreau sa te anunt ca daca nu ti-ai creat o echipa sau daca nu ai intrat in nicio echipa este cazul sa o faci cat mai curand. Unele persoane, in special programatorii cred ca ei singuri trebuie sa faca absolut totul pentru a face lucrurile cum trebuie. Unii chiar vor petrece foarte mult timp sa invete lucruri ce nici macar nu le fac placere sperand doar ca vor fi buni in toate domeniile posibile.

Acesta este un efort inutil in multe cazuri, pentru ca exista oameni ce detin aceste cunostinte si si-ar dori sa se alature unei echipe sau chiar sa ajute la crearea acesteia. In acest mod nu vei mai avea un program atat de aglomerat si poate chiar vei castiga niste bani in plus ajutandu-ti coechipierii la proiecte separate.
Poate nu cauti o intreaga echipa de oameni pentru ca lucrezi la niste proiecte de marime mica sau medie, dar succesul va veni mai usor daca ai cativa oameni care sa te ajute, care sa te promoveze.

Foarte important este ca o data ce echipa ta a prins cat de cat o forma  fiecare membru trebuie sa isi stie locul, trebuie sa stie care este scopul echipei si ce trebuie sa realizeze (nu uitati ca scopul final este castigarea campionatului), dar nu uita ca echipa ta trebuie sa se ocupe de toate problemele ce apar de-a lungul drumului catre succes.
TRebuie sa ai foarte mare grija ca fiecare membru sa aibe sarcina lui, precum si intr-o echipa de fotbal in care fiecare jucator stie ce are de facut…

2.Nu arata cu degetul cand apare o problema, Rezolv-o!
Trebuie sa tii minte ca nu totul va merge conform planului, une ori va veti abate foarte mult de la acesta. Cand apar diverse probleme nu arata cu degetul ci vorbeste cinstit cu echipa ta si gasiti o cale de a rezolva orice problema impreuna. Revenind la exemplele din sport, unii jucatori spun adesea ca si-au iesit din forma si trebuie sa astepte o perioada pentru a-si reveni. Va sfatuiesc sa nu faceti asa ceva, atat timp cat sunteti in “joc” trebuie sa continuati sa jucati, chiar daca nu sunteti cu capul 100% la ce trebuie sa faceti si sunteti distrasi straduiti-va.

Daca membrii ce se ocupa de design primesc feedback negativ din cauza creativitatii nu da vina pe ei ca nu sunt in stare sa faca un lucru bun ci indruma-i catre noi tehnici de design, site-uri de unde poate gasesc ceva sa-i inspire sau orice consideri ca ii va ajuta sa dezvolte noi tehnici si idei.

3.Nu merge deocamdata? Continua!
Vrei un site de succes care o data ce si-a castiga vizitatorii sa se mentina? Iti spun de la inceput ca nu va fi un drum nici scurt si nici usor. Precum si in sport, unele echipe muncesc ani intregi pana ajung sa castige campionatul. Nu te teme de esec pentru ca in fiecare esec al tau inveti o lectie sau ti se iveste o oportunitate, important este sa nu te lasi invins dupa esec.
Daca o parte a merului tau plan nu functioneaza nu te lasa invins, incearca sa o rezolvi indiferent de metoda (“Scopul scuza mijloacele”, ei bine nu chiar…dar intelegeti voi ce vreau sa zic). La urma urmei trebuie sa retii ca problemele de care te lovesti iti poate modela caracterul in asa fel incat sa devii o persoana grozava dar si care este ce-a mai buna cale catre succes.

4. Ai incredere in tine
Acum aduc un alt exemplu din sport, exemplul care imi vine acum in cap este Jason Terry care si-a tatuat trefeul campionatului pe brat inainte sa castige.
Increderea este o trasatura extraordinara. Dar daca ai incredere in tine trebuie sa o si dovedesti, nu stiu daca in portofoliul tau online scrie “Cel mai bun designer din Oras” fii pregatit sa o dovedesti. Ai mare grija ca daca te lauzi si nu reusesti sa dovedesti de ce esti in stare doar iti patezi numele, si chiar si cand vei avea succes lumea isi va aminti (stiti si voi cum este faci o suta de fapte bune si nu observa nimeni, faci una rea si lumea iti va aminti toata viata de ea). Eu prefer sa nu ma laud si sa las munca mea sa ma prezinte, si recomand si altora sa faca asa.

5.Nu exista scurtatura
Ce trebuie sa stii inca de la inceput este ca succesul se afla foarte departe pe un drum greu de parcurs, nu exista scurtaturi si nu exista vre-o metoda care sa te duca acolo rapid si fara greutati.
Am vazut multi oameni ce cumpara zeci de carti ce sustin ca detin metoda rapida a succesului, dar nu este adevarat. Adevarul este ca trebuie sa ne chinuimsa ajungem la capatul drumlui si sa avem grija sa nu ne abatem pe parcursul acestuia.


Imi place ce faci aici
Daca iti place ce fac aici imi poti cumpara o cafea Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Stefanescu Mihai
Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.
       

Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum.

Posteaza un comentariu

Comentarii

Inca nu au fost postate comentarii, fii primul care posteaza un comentariu!

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.

🗝ïļ Login 🌟 Register

🔖 Bookmarks ⊞
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord ⊞

Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.

⮆ïļ