4 motive sa treci de la MySql la MySqli

Eu am invatat sa scriu cod PHP/MySql de unul singur si au trecut vre-o 5-6 ani de cand am facut primul site dinamic folosind PHP si MySql. Cand am inceput eu sa invat, toate tutorialele de pe net, toate cartile, toate tutorialele video explicau cum sa lucrezi cu PHP si extensia MySql, o buna perioada de timp chiar am lucrat cu ele, dar in clipa de fata au apurat niste schimbari majore in PHP.

Usor usor am inceput sa gasesc articole despre folosirea noii extensii MySqli (MySql Improved) si renuntarea la vechea extensie MySql. Chiar daca mi-a luat destul de mult sa fac trecerea de la MySql la MySqli (interfata orientata pe obiecte) ma bucur ca am facut-o.

Am inceput sa scriu acest articol atunci cand am aflat ca inca mai exista oameni ce lucreaza cu MySql si am inceput sa ma gandesc ca ar trebuii sa fac o lista cu cateva motive pentru a trece la MySqli:

  1. MySqli are Prepared Statements ce ne poate ajuta in mai multe moduri, dar cel mai importanta ne ajuta la eliminarea riscului de SQL Injection.
  2. Extrensia MySqli este creata special pentru a profita de noile proprietati ale MySql Server 4.1.3 si mai nou. Deci, daca inca mai folosesti MySql ai multe sanse sa nu poti folosi noile functii adaugate in cele mai noi versiuni ale serverului MySql.
  3. MySqli, pe langa interfata procedurala mai are si o interfata orientata pe obiecte.
  4. MySqli suporta mai multe operatii, precum tranzactii, are un sistem de debugging mai bun plus multe alte imbunatatiri.

Cu toate acestea, in anumite benchmark-uri s-a vazut ca MySql este putin mai rapid decat MySqli. Oricum, aceasta diferenta de viteza nu ar trebuii sa va impiedice sa faceti aceasta schimbare avand in vedere cate avantaje are MySqli fata de MySql.

Avem un cod de conduita.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.