15 Plugin-uri Pentru Backup in WordPress

Stefanescu Mihai 2 years ago iNoob

WordPress este probabil ce-a mai populara solutie pentru construirea si intretinerea unui website su a unui blog. Chiar daca acest WordPress a fost menit bloggerilor la inceput, acum este folosit pentru site-urile afacerilor online, portofolii, ba chiar si pentru magazine online. Este gratuit si Open Source si codul poate fi modificat cu mare usurinta. Comunitatea uriasa asigura cursivitatea aparitiei noilor theme si plugin-uri constant, deci WordPress este perfect pentru site-ul tau.

Pentru majoritatea utilizatorilor de WordPress, una dintre cele mai mari temeri este pierderea datelor in baza de date. Indiferent ca vorbim de atacuri informatice, accidente sau eroare a serverului, nu este nimic mai rau decat pierderea informatiilor si configurarii site-ului fara sa poti recapata ceva.

Pentru a evita o catastrofa poti instala un plugin de backup sau sa apelezi la serviciile unui serviciu online de backup. Tine minte ca aceste backup-uri trebuie sa ruleze automat si salvate pe un server sigur. Daca tii backup-ul pe acelasi server cu site-ul se poate sa ai ghinionul sa intampini o eroare de server iar toate informatiile de pe disc sa fie sterse, astfel pierzant atat site-ul cat si backup-ul.

Am sa scris mai jos informatii despre 15 asemenea plugin-uri pentru a te ajuta sa iti formezi o parere despre optiunile pe care le ai!

BackWPup – Detalii

BackWpup este un plugin foarte eficient. Permite efectuarea de backup-uri ale bazei de date, dar si ale fisierelor si salvarea lor pe un server de FTP, Amaxon S3, GoogleStorage, Microsoft Azure, RackSpaceCloud, Dropbox, SugarSync. Ba chiar poti trimite un jurnal cu salvarile sau chiar backup-urile pe email.Printre functiile acestui plugin se mai numara si Exportare XML, optimizare, verificare/reparare, s.a.m.d.

 Hot BackUp Manager – Detalii

Hot Backup Manager este un plugin impresionant. Permite crearea de backup-uri si restaurarea lor din panoul de comanda.Poti programa backup-uri si plugin-ul te va anunta daca ai terminat cu succes sau nu printr-un email.Cu acest plugin puteti primi backup-uri pe e-mail sau le puteti uploada pe un server FTP sau pe un serviciun online precum Dropbox sau Amazon S3.

BackUp Buddy – Detalii

Acest plugin face back-up complet site-ului tau incluzand: Widgeturi, Theme, Pluginuri, fisiere si baza de date – Tot pachetul! Poti programa backup-urile si le poti trimite catre un serviciu de gazduire online precum Dropbox, Amazon S3, Rackspacecloud, un server FTP sau e-mail. Sau poti alege sa descarci backup-urile direct pe desktop.

 Backup WordPress Plugin – Detalii

Acesta este unul dintre cele mai bune plugin-uri de acest gen datorita simplicitatii sale si a abilitatii de a salva fisierele si baza de datedupa programul tau o data pe zi.Nu are nevoie de instalare si functioneaza in orice mediu. Ba chiar poti opta pentru trimiterea fisierelor pe e-mail.

 Online Backup For WordPress – Detalii

Cauti un plugin gratuit de backup? Ce zici de acesta de la Backup Technology? Permite salvarea bazei de date mai mici de 50 Mb pe serverul securizat al companiei. Singurul minus al pluginului este ca nu permite backup fisierelor ci doar bazei de date.

WP-DAB Manager – Detalii

WP-DB Manager este uul dintre cele mai populare asemenea pluginuri din cauza capabilitatilor de programare automata. Poti trimite backup-ul pe email sau poti salva fisierele pe server, poti face backup manual, poti alege ce sa salvezi din baza de date, sterge sau restaura. Singurul minus este ca nu salveaza decat baza de date.

 WP Time Machine – Detalii

Acest plugin genereaza arhive cu informatiile din baza de date, fisierele uploadate si fisierele din folderul Wp-Content si le uploadeaza pe site-uri precum Dropbox, Amazon S3 sau host FTP.

BackupBuddy – Detalii

BackupBuddy este unul din plugin-urile de top in acest domeniu. Te poate costa intre 25$ si 150$ in functie de planul ales. Acest plugin este capabil sa salveze toate fisierle blogului tau incluzand baza de date, plugin-uri, theme, widgeturi si fisierele uploadate de tine. Acestea pot fi stocate pe un server FTP sau trimise pe e-mail.

MyRepono WordPress Backup Plugin & Service – Detalii

Acesta este un serviciu online de backup. Plugin salveaza nu doar fisierele site-ului dar si baza de date intr-un sistem de manag online.

VaultPress – Detalii

Vaultpress este plugin-ul oficial de la Automattic.Acesta poate salva continutul in timp real, restaurarea site-ului este de asemenea automata. Acest plugin iti scaneaza site-ul si serverul zilnic si te anunta cand exista o sansa de a te afla in pericol din punct de vedere al securitatii.

Xcloner – Detalii

Xcloner este un plugin ce poate face atat backup cat si restaurarea site-ului.Contruit pe PHP si MySQL poate rula ca plugin nativ atat pentru WordPress cat si Pentru Joomla. Poate salva atat fisierele site-ului cat si baza de date.

 Wordpress EZ Backup – Detalii

WordPress EZ Backup, unul dintre cele mai intuitive plugin-uri. Acest plugin creaza arhive cu fisierele site-ului tau dar si cu baza de date. Pe langa aceasta functie detine si alte optiuni robuste si usor de folosit.

WP Dolly Pro – Detalii

WP Dolly Pro este de destul des confundat cu alt plugin premium popular, BackupBuddy. Acestea doua pot fi comparat atat la pret cat si la functionalitate.

Backupify – Detalii

ackupify este un serviciu cloud. Acest plugin nu salveaza decat baza de date, fara fisierele site-ului.

Backup Scheduler – Detalii

Acest plugin iti permite sa alegi ce sa salveze si ce nu si de cate ori sa salveze. Aceste fisier pot fi uploadate pe un site local, un server FTP sau emailul personal. Este compatibil cu WPMU, deci pot fi salvate datele de pe mai multe siteuri.

Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.


Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.
Login Register

🔖 Bookmarks
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord
Back to top
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.