10 Reguli pentru Web-Designeri

Calitatea vizuala este vitala in absolut orice ai publica pe internet avand in vedere faptul ca asta este primul lucru observat de oameni cand navigheaza online. Un web-Design bun trebuie sa fie usor de inteles si placut ochiului. Nu conteaza cat de competent este continutul, pentru ca unii vizitatori prefera o interfata cat mai simpla si intuitiva.

Principalul tau scop este sa captezi interesul vizitatorilor inca din clipa in care doar navigheaza pe site-ul tau. Acum web-designeri incep sa ia in considerare si aspectul interactiv pentru a capta atentia vizitatorilor. Atat timp cat industria web-design-ului continua sa descopere noi moduri de a face designul mai eficient si atractiv trendul ii face pe proprietarii desite-uri sa isi faca site-uriler tot mai interactive.

1.Continut de Calitate

Oamenii ajung pe diverse site-uri din cauza anumitor lucruri pe care le cauta si de care au nevoie. Avand continut de calitate ii face pe vizitatori sa creada ca aici gasesc tot ce le trebuie si sa se intoarca.Asta inseamna ca trebuie sa aveti un limbaj adecvat si o scriere corecta din punct de vedere gramatical.

2. Cat mai Simplu

Nimic nu distruge un website mai mult decat pagini creeate fara rost si meniurile prost organizate si pozitionate. Fa-ti designul curat, fara meniuri extra pline cu chestii nefolositoare, pentru ca cu cat este mai simplu si elegant cu atat este mai atractiv pentru utilizator.

3.Sistem de navigare simplu

Aducand un meniu cat mai simplu cu ajutorul caruia utilizatorii pot ajunge exact une voiau ii face sa le placa mai mult si sa se reintoarca.

4. Nu te aglomera

Din moment ce am tot zis mai sus sa simplificati treaba nu vreau sa intelegeti ca trebuie sa puneti totul intr-o singura pagina. Prea multe detalii pot creea confuzie iar utilizatorii vor renunta sa mai isi piarda timpul pe site-ul tau cand apar prea multe optiuni.

5. Alegeti culorile

Da, s-ar putea sa iti placa culorile mai intunecate, dar daca faci totul pe nuante de negru este posibil sa ii dai un aer sumbru si monoton. Stabileste-ti o anumita paleta de culori care sa se potrivasca si sa laseo impresie placuta. Alege culorile in functie de tipul de website pe care il ai (de exemplu, la un website de carti ar merge ceva bej, maro deschis, la un site de fotbal verde, s.a.m.d)

6.Testeaza-ti site-ul

Asigurate ca site-ul tau este folosibil, dar gandeste-te ca nu toti utilizatorii folosesc un monitor ca al tau pentru a citi (O persoana are monitor de 19″ cu rezolutia de 1366×768, alta persoana are monitor de 24″ cu rezolutie de 1920×1080, alta persoana intra de pe telefonul mobil, alta de pe tableta, s.a.m.d)

7. Fa-l Consistent

Un website cu un design diferit pentru fiecare pagina ii deranjeaza pe vizitatori, de aceea trebuie sa ai acelasi design (chiar daca pe o pagina ai un meniu si pe alta nu ai) pe fiecare pagina.

8.Nu exagera cu informatia

Prezinta doar esentialul. NU folosi prea multe cuvinte pompoase pentru a explica un lucru simplu. Spune-l cat mai simplu cu putinta. Nu asta este metoda de a-ti impresiona vizitatorii, ba chiar ii vei pierde prin acest gen de exagerari.

9. Foloseste spatiul gol

Foloseste spatiul gol, design-ul tau va fi mult mai apreciat iar vizitatorii vor fi mult mai relaxati nevigand pesite.

10. Scapa de sunete

Ai vizitat vre-o data un site pe care a inceput sa cante muzica sau sa se auda o voce? Eu am nimerit pe cateva asemenea site-uri si sincer le urasc. Nu este doar enrvant ci iti si distruge concentrarea. Site-ul tau are nevoie de sunet? Pune-le pe pagini separate (o categorie separata pentru video-uri sau fisiere audio, etc) sau foloseste un player ce nu porneste automat.

Designul prost strica continutul bun. Exista doar 10 reguli pe care trebuie sa le urmezi pentru a-ti mari traficul, deci respecta-le. Scapa de chestiile complicate si fa-ti website-ul curat si elegant astfel incat sa atraga toate privirile.

Cam asta am avut de zis si despre acest subiect, daca aveti ceva de adaugat sau am gresit cu vreunul din punctele de mai sus va rog sa imi lasati un comentariu si am sa rezolv!
De asemenea, daca doriti sa vorbesc despre un anumit subiect lasati-mi un comentariu.

Avem un cod de conduita.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.