10 trucri pe care trebuie sa le stii in Photoshop

Stefanescu Mihai Stefanescu Mihai
iNoob
9 ani în urmă
4
10 trucri pe care trebuie sa le stii in Photoshop

Photoshop, una dintre cele mai folosite unelte pentru retusarea foto, a devenit una cele mai folosite unelte la nivel profesional pentru ilustratii, arta conceptuala, design grafic, design web, s.a.m.d. Deci, pentru a trece la subiect…un program ce te ajuta in dezvoltarea creativa. Oricum, pentru incepatori este destul de usor sa faca anumite greseli sau sa lucreze intr-un mod ce le mananca timp-ul degeaba cand pot face aceleasi lucruri mai usor.

Fie ca este prima data cand deschizi photoshop-ul, fie ca lucrezi de o perioada destul de mare in acest articol iti voi prezenta cateva lucruri ce merita sa le afli pentru a iti imbunatatii cunostintele.

1.Lucreaza pe layere separate si bine organizate. In acest mod vei fi in stare sa iti editezi o anumita parte a proiectului mai tarziu fara sa strici ala componenta.

2. Foloseste layere de ajustare in loc sa ajustezi direct pe imagine. Asa vei putea sa stergi ajustarile efectuate, sa le aplici si altor layere sau sa la modifici cu usurinta la un anumit moment.

3.Sa lucrezi non-distructiv este ce-a mai buna metoda de a lucra. Cand lucrezi cu uneltele de retusare (Healing Brush Tool si restul uneltelor deacest fel.) selecteaza Sample all layers in meniul ce a aparut in partea de sus:

4.Vrei sa folosesti pensulele fara sa mai fii nevoit sa schimbi softness-ul (duritatea marginii) sau amrimea de fiecare data din meniul de sus? E simplu! Tinand tasta Alt apasata si cu click dreapta tragand in sus-jos modificam softness-ul iar tragand stanga-dreapta modificam dimensiunea.

5.Cand folosesti unealta de crop debifeaza optiunea Delete Cropped Pixels. Pe langa faptul ca asa lucrezi non-destructiv iti raman si partile pe care le-ai scos din imagine (ascunse), iar cand iti termini proiectul si esti absolut sigur ca nu mai ai nevoie de acele portiuni de imagine bifeaza din nou optiunea si asa vei economisi spatiu pe disc.

6. Ce-a mai buna metoda de a obtine o selectie buna este cu siguranta prin combinarea mai multor unelte de selectie si ajustarea lor. Recomand pentru inceput selctarea simpla cu lasso sau magic wand si rafinarea ei cu optiunea Refined edge (Select > refined edge).

7. Tine minte, cand lucrezi cu masti nu esti nevoie sa lucrezi cu un brush feather-uit, poti ajusta marginea mastii din proprietatile acesteia si ai intotdeauna optiunea de a te intoarce la amsca originala.

8.Invata de la altii. Poti gasii artisti extraordinari pe internet, cauta-i pe facebook, twitter, s.a.m.d si urmareste-le munca, rasfoiestele portofoliile, uitate la tutorialele lor si incearca sa folosesti tehnicile folosite de ei.

9.Daca ai o tableta grafica foloseste-o! Nu conteaza ca lucrezi in creearea de forme vectoriale, design web sau retusare foto … foloseste tableta.Vei lucra mai rapid, mai precis si vei avea avantajele presiunii, inclinarii si rotirii.

10. Investeste timp si in schitare! Este foarte important sa ai o vaga idee despre proiectul la care vei lucra astfel incat sa nu uiti partile importante si sa le lasi pentru sfarsit. Schiteaza-ti totul in detaliu, scrie-ti ideile, coloreaza-ti schita, fa tot ce trebuie pentru a-ti fi mai usor mai tarziu.

Sfaturi Generale

1. Cand lucrezi cu forme vectoriale (shape-uri) foloseste un background gri. Motivul este simplu, atunci cand lucrezi pe un background alb iti va fi mai greu sa definesti contrastele potrivite, umbrele si luminile.

2.Pentru web design nu te limita doar la uneltele pe care le ai la dispozitie, foloseste stiluri pentru layere. Pe langa faptul ca poate arata uimitor acestea pot fi salvate si refolosite.

3.Daca  aveti nevoie de anumite efecte pentru tipografie  puteti folosi noua unealta de text 3D din PhotoShop CS6.

Concluzia?

Pai, ce-l mai greu in Photoshop este sa iti gasesti un stil de lucru, sa descoperi tehnicile pe are le poti folosii in mai multe situatii si sa lucrezi non-destructiv.

Avem un cod de conduita.
bogzilla # cu 6 ani în urmă
ma bate rau photoshop-ul :)
Adriana # cu 6 ani în urmă
Asta ii va fi foarte folositor sotului meu ????
LoccoChico # cu 6 ani în urmă
Daaa.. interesant tutorialul..te rog sa faci cat mai multe …poate,poate se prinde ceva si de mine :)
Bucur # cu 6 ani în urmă
eu il folosesc pe cel online neavand bani sa comand unul cu licenta.
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.