10 Plugin-uri WordPress Necesare

Stefanescu Mihai 2 years ago iNoob

Chiar daca WordPress este o unealta extrem de puternica de blogging si nu doar atat, folosita de milioane de oameni din toata lumea poti avea un avantaj fata de competitorii tai.

Da, ma refer la plugin-urile WordPress!

Plugin-urile imbunatatesc cu mare usurinta calitatile blogului tau ajutandu-l in procesul de optimizare pentru motoarele de cautare, sporind securitatea, s.a.m.d. De fapt, plugin-urile WordPress aduc mult mai multe proprietetii platformei decat ti-ai inchipuii.

Mai jos, am intocmit o lista de 10 plugin-uri pe care trebuie sa le ai neaparat instalate. Deci…daca ai un blog construit in WordPress sau planuiesti sa incepi unul, aceasta lista iti este absolut necesara!

Aceste 10 plugin-uri sunt indreptate catre mai multe domenii ale site-ului tau, cum ar fii: SEO, securitate, optimizare, formulare de contact, optimizare cuvinte cheie, backup, articole asemanatoare, s.a.m.d.

 1. WordPress SEO by Yoast

2. Akismet

Este important sa recunosti automat comentariile spam si sa le stergi. Akismet este un serviciu web ce verifica daca un cometariu este sau nu spam si il trimite spre moderare in sectiunea de administrare.

3. Google XML Sitemaps

O harta a site-ului ajuta motoarele de cautare sa verifice structura site-ului tau si sa afiseze informatia mai usor utilizatorilor, Cu Google XML Sitemaps poti creea harti cu diverse optiuni in asa fel incat site-ul tau va fi indexat mai bine de Google, Bing, Yahoo, etc.

4. Jetpack

Chiar daca WordPress este o platforma atat de uimitoare tot ai nevoie de un avantaj fata de competitorii tai. Jetpack iti permite sa utilizezi tehnologia cloud a celor de la WordPress.com, subscriere prin e-mail pentru postari, scurtare a url-urilor cu wp.me, sistem de comentarii al retelelor sociale, s.a.m.d.

5. Fast Secure Contact Form

In modul standard WordPress nu include o functie de modul “Formular de Contact”, dar cu Fast Secure Contact Form poti creea una foarte usor. Vine cu multiple optiuni pentru formular, functii de editare, panou de administrare, preview, verificare spam, s.a.m.d.

6. Better WP Security

Securitatea, o problema ce ar trebuii sa ii preocupe pe toti bloggeri, webmasterii, etc ce folosesc platforma WordPress. Sectiunea de Login si sectiunea de Admin sunt cele mai sensibile zone ce trebuiesc pazite de hackeri.

7. W3 Total Cache

Modul in care ruleaza site-ul este esential pentru utilizatori si trebuie sa il optimizeati cat se poate de mult. W3 Total Cache optimizeaza viteza de navigare si chiar performanta serverului prin cache.

8. BackWPup

Am mai vorbit despre acest plugin intr-un articol publicat zilele trecute. Acest plugin poate fi programat sa faca backup automat atat bazei de date cat si fisierelor si le poate transmite prin e-mail sau le poate uploada pe un anumit server.

9. Yet Another Related Posts Plugin

O metoda eficienta de a-ti face vizitatorii sa citeasca mai multe articole este sa le arati la fiecare articol ceva asemanator ce ar putea sa mai citeasca.

10. Broken Link Checker

Acest plugin va afiseaza toate link-urile care atunci cand le accesezi te trimit pe o pagina de erroare sau nu te trimit nicaieri.

Sper ca aceasta lista v-a fost catusi de putin de ajutor si daca aveti ceva de adaugat va rog sa folositi formularul de comentarii.

Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.


Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.
Login Register

🔖 Bookmarks
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord
Back to top
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.