Seo in Pagina (Explicat)

iNoob | Stefanescu Mihai | 2020-10-11

SEO in afara site-ului este o practica destul de cunoscuta si folosita, foarte multi detinatori de site-uri web confidera aceasta ca fiind singura metoda de a genera trafic. In fine, exista si o gama destul de mare de tehnici SEO in pagina ce pot face diferenta. Cu ajutorul catorva mici modificari in paginile site-ului tau iti poti mari traficul.

La urma urmei totul se rezuma la rank-ul siteului sau blogului tau dat de catre Google. Pentru a te asigura ca ai sanse sa reusesti si ca vei reusi sa urci pe scara rank-ului trebuie sa incerci sa pui in practica aceste tehnici. Rezultatele vor fi vizibile in cateva saptamani.

Titlul corect

Robotii motoarelor de cautare “citeste” in primul rand titlul paginii, apoi trece la continut. Acest lucru face alegerea potrivita a titlului cruciala. Unii experti in SEO iti vor spune ca un titlu bine ales si unic te va ajuta mai mult ca orice.

Asigurate ca te gandesti bine la alegerea titlului, trebuie sa fie descriptiv si mai mic de 60-70 caractere.

Meta Descrierea Perfecta

Aceasta tactica nu are efect direct asupra rank-ului, dar poate ajuta la atragerea vizitatorilor catre pagina ta. Aceasta meta descriere este ceea ce oamenii citesc pe pagina cu rezultatele cautarii pe Google cand apare site-ul tau.

Daca aceasta descriere este unica si interesanta, sansele ca oamenii sa intre pe site-ul tau este mai mare.

Optimizarea imaginilor

Majoritatea oamenilor nu dau atentie numelor imaginilor. “Image123.jpg” sau “pic001.jpg” sunt cel mai des intalnite (numele standard date de telefoane mobile/camere foto) si exact asa le lasa si ei cand le uploadeaza pe site. Daca vrei sa iti creasca rank-ul da-le nume relevante imaginilor.

De asemenea ar trebuii sa folosesti si atributul “alt” pentru a da o descriere imaginii. Robotii motoarelor de cautare nu vizualizeaza imaginile ca si noi, nu le indexeaza decat dupa nume/descriere.

Importanta link-urilor interne

Fa link-uri catre paginile importante in celelelate postari de pe site. In timp ce este important sa pui link-uri catre surse de informare externe este important sa pui si link-uri catre alte articole relevante de pe site-ul tau.

Acest lucru va ajuta botii si vizitatorii sa gaseasca informatiile aditionale necesare.

Continut

Ultimul, dar nu cel din urma. Ar trebuii sa te concentrezi pe continut nou si unic. Acesta este cel mai bun mod de a atrage atat motoarele de cautare cat si vizitatorii. Site-urile cu continut unic au cele mai mari sanse de a ajunge in top.

Concluzia?

Tehnicile SEO in pagina sunt atat de importante incat nu ar trebuii sa le neglijezi. Nu ti-ar face niciun rau daca ai incerca aceste tehnici SEO din cand in cand (daca nu ai rabdare sa le aplici pentru fiecare articol).


Imi place ce faci aici
Daca iti place ce fac aici imi poti cumpara o cafea Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Stefanescu Mihai
Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.
       

Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum.

Posteaza un comentariu

Comentarii

D-Petre
D-Petre | 2020-09-26 14:29
“Optimizarea oamenilor” sau a imaginilor ?

Mihai
Mihai | 2020-09-26 14:29
Imi cer scuze, din cauza oboselii…

LoccoChico
LoccoChico | 2020-09-26 14:29
Eu unul stiu cu ce se mananca SEO-ul insa de foarte multe ori trec peste optimizare … mare gresala fac! Foarte interesant tutorialul…cred ca toti avem cate ceva de invatat

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.

🗝️ Login 🌟 Register

🔖 Bookmarks
✨ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌪️ Discord

Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.

⬆️