Cateva cuvinte despre javascript

Stefanescu Mihai Stefanescu Mihai Javascript cu 1 an în urmă
1 comentariu

Javascript a ajuns sa fie una dintre cele mai populare limbaje de programare , atat pe partea de client (in browser) cat si pe parte de server (folosind Node.js, un runtime environment ce ruleaza javascript  pe server).

 

Javascript-ul a fost initial dezvoltat de Netscape prin anii 1990 sub numele de LiveScript, apoi fiind redenumit in Javascript in 1995, apoi devenind ECMA in 1997.

 

Javascript este in prezent intretinut de ECMA (European Computer Manufacturers Association) sub numele de ECMAScript. ECMAScript 6 (cunoscut si sub denumirea de ES6) este ultima mare versiune.

 

Ce putem face cu Javascript?

 

In prezent, putem face o multime de lucruri in acest limbaj, de la aplicatii web, la aplicatii de mobil sau chiar de desktop, desi in aceasta serie de tutoriale am sa ma axez pe artea de web.

  • putem modifica continutul unei pagini web prin modificarea, adaugarea sau stergerea de elemente

  • poti schimba pozitia si stilul unui element

  • poti asculta la evenimente precum click,  hover, etc

  • poti face animatii

  • poti crea alerte

  • poti face operatii cu input-ul venit de la user si sa afisezi rezultatele

 

Ce am sa acopar in aceasta serie?

 

In aceasta serie am sa acopar conceptele fundamentale pe care trebuie sa le stii inainte de a trece la chestii mai avansate. Am sa vorbesc despre tipuri de date, operatori, variabile, output, structura codului, luarea de decizii, bucle, vectori si asa mai departe.

Avem un cod de conduita.
Tanase cristian # cu 4 luni în urmă
Salut, nu imi da voie sa ma inregistrez, da eroare
Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.