- Stefanescu Mihai a postat in Paginare in PHP
- johhny a postat in Paginare in PHP
- Stefanescu Mihai a postat in Cum pot afisa eroarea cand utilizatorul a scris un username gresit sau o parola gresita?
- madalin a postat in Cum pot afisa eroarea cand utilizatorul a scris un username gresit sau o parola gresita?
- Stefanescu Mihai a postat in Featureuri site
Adevarata putere a PHP-ului
Am fost intrebat de curand “Dar de ce esti asa pasionat de PHP? Ce are asa special? Ce stie el sa faca ?”, evident nu am inceput sa enumar toate lucrurile ce pot fi realizate cu acest minunat limbaj de programare, dar m-am hotarat sa scriu acest articol in care sa explic cat se poate de bine de ce este in stare acest limbaj de programare.
Cu PHP poti face practic orice. Principalul sau rol este de limbaj server-side, dar poate fi folosite in mai multe scopuri. Daca inveti PHP poti face absolut orice poti face cu orice alt CGI, ba chiar mai mult, datorita nenumaratelor posibilitati. Daca nu esti expert in programare, dar stii chestiile de baza ale PHPului, te vei intreba ce aspecte ale acestuia iti pot face site-ul mai atractiv pentru vizitatori/clienti. In acest articol voi incerca sa va arat cateva chestii (destul de creative) pe care le puteti face cu acest limbaj de programare uimitor.
Puterea PHPului
PHP poate fi rulat pe majoritatea sistemelor de operare, inclusiv pe Microsoft Windows, RISC OS, Mac OS X, Linux, Unix, plus multe altele. Marea majoritate a serverelor suporta PHP. Poti alege intre programare orientata pe obiecte (OOP – Object Oriented Programming) sau programare procedurala (Procedural Programming), sau le putem folosi pe ambele combinate.PHP suporta o multime de baze de date, fiind chiar o caracteristica de top a limbajului. Ba chiar suporta protocoale precum IMAP, NNTP, LDAP, SNMP, POP3, s.a.m.d. Permite chiar si deschiderea scoket-urilor si cooperrarea cu alte protocoale. Mai mult de atat, are suport pentru WDDX.
PHP si Comertul Web
PHP poate fi folosit in multe scopuri, dar comertul web este unul de top. In aceasta lume care evolueaza zilnic marketingul online a devenit un lucru ce poate ridica in top o firma/companie. In ziua de azi este un lucru normal, ba chiar logic, incercarea de marire a profiturilor prin intermediul comenzilor online. Pentru a iesi in evidenta si pentru a atrage cat mai multi clienti trebuie sa iti creezi o singur un script atat simplu si intuitiv cat si folositor.Oricum, celor ce acum incep sa invete acest limbaj de programare sau celor ce cunosc decat lucrurile de baza le recomand sa foloseasca un script gata facut pana v-or invata ceva mai mult.
Recomand scripturile mai populare, precum Magento sau Shopify (versiune platita).Framework-ul Magento este o alegere destul de buna pentru incepatori pentru ca este destul de usor de folosit, este flexibil, puternic si dispune de suport tehnic 24/7. Shopify foloseste un framework de prima clasa, este usor de folosit, ofera un sistem de teme destul de usor de inteles si este mai usor de lucrat cu el decat cu altele.
Programatorii profesionisti prefera sa isi scrie intreaga aplicatie de la 0 utilizand un Framework ce le va usura munca. Programatorilor relativi noi in PHP le recomand framework-urile CakePHP si SodeIgniter. Alegerea este a voastra, nu va spun decat ca ambele dispun de o documentatie completa ce va va ghida.
PHP si CMSurile
Un alt scop (esential) de folosire al acestui limbaj de programare este construirea unui CMS. Un asemenea sistem creat in PHP trebuie sa fie user friendly, extensibil, sa aiba URL-uri curate si sa permita adaugarea si modificarea continutului fara ca autorul sa fie nevoit sa cunoasca HTML sau CSS.
PHP si fisierele XML
Una din functionalitatile cheie ale noului PHP 5 este analizarea fisierelor XML. PHP ofera abilitatea de a analiza fisiere XML si sa afiseze continutul acestora in timp ce multe browsere nu poate afisa continutul acetsora. Folosirea XML este importanta in stocarea si transferul datelor pe diverse dispozitive, dar acestea sunt importante si pentru fluxurile RSS. Lucratul cu fisierele XML este similar cu deschiderea, citirea si inchidereafisierelor in PHP.
PHP si eMailuri
Trimiterea de emailuri este esentiala in informarea clientilor despre produsele pe care le vinzi/promovezi, serviciile, sau orice alte anunturi importante ai de facut. Emailurile automate (newsletter) v-or informa clientii referitor la promotiile tale, sau angajatilor informatii referitoare la diverse informatii necesare lor.
PHP si fisierele PDF
Fisierele PDF s-au raspandit foarte mult in randul institutiilor de pe tot globul. Este foarte important sa stii cum sa creezi un asemenea fisier, cu PDFLib orice persoana familiara cat de cat cu PHPul poate crea un asemenea fisier.Fisierele PDF (Portable Document File) sunt foarte usor de generat din PHP. Din moment ce PHP 5 vine cu PDFLib inclus, acest proces de creere al PDFurilor va fi si mai usor.Templateuri dinamice si PHPFolosirea PHP-ului face adaugarea de pagini si alte elemente apartinand unui site siteului mult mai dinmamica. Totul incepe cu construirea unei pagini HTML si impartirea ei in header, continut general si footer. Meniurile din partea de sus si sidebar-urile trebuie sa fie si ele dinamice. Cu cat este mai dinamic un site cu atat este mai usor de adaugat continut.
Comentarii