Care este diferenta dintre protocoalele HTTP si HTTPS?

postat acum 4 ani de Stefanescu Mihai in categorie iNoob

HTTP si HTTPS sunt doua protocoale diferite prin care putem transmite informatii catre server. In acest articol am sa va invat diferenta dintre HTTP si HTTPS. Cand scriem o adresa web in browser folosim automat unul dintre aceste protocoale, fie HTTP fie HTTPS. Putem sa aflam ce protocol folosim uitandu-ne la adresa , daca contine in fata ‘http://’ sau ‘https://’.

Hypertext Transfer Protocol (HTTP) : In mod normal este folosit protocolul HTTP pentru a trimite cereri catre server. in acest caz adresa web va incepe cu ‘http://’ si va folosi portul 80 pentru a comunica cu serverul. Acest protocol nu foloseste nici-un fel de criptare a datelor, deci nu este recomandat sa folosim acest protocol pentru trimiterea informatiilor importante (date personale, date card, date cont bancar, etc).

Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) :HTTPS este de fapt o combinatie intredoua p[rotocoale diferite, Hypertext Transfer Protocol (HTTPS) si SSL/TLS. LInk-urile incep cu ‘https://’. Acest protocol ne ofera o metoda sigura de a transmite datele importante.Acest protocol foloseste portul 443 pentru a comunica cu serverul. HTTPS are un algoritm de criptare ce asigura siguranta datelor.

Sunt un tanar programator din Bucuresti ce lucreaza in PHP/Mysql (MySqli/PDO), Laravel, CodeIgniter, MySQL, PostgreSQL, Wordpress, HTML5/CSS3, Sass, Photoshop si multe altele.
Google+ Community Facebook Group
Acest articol a fost mutat de pe vechea platforma.
Pentru orice eroare aparuta la mutare va rog sa ma contactati!