Buton Facebook Like pe site

iNoob | Stefanescu Mihai | 2020-10-11

Daca esti un entuziast al facebookului, inseamna ca deja stii ca poti adauga informatii despre profilul tau de facebook pe blogul sau siteul tau.

Exista mai multe moduri de a integra facebook in site, fie ca vrei sa afisezi informatii despre profilul tau sau sa iti lasi vizitatorii sa isi acceseze pagini de facebook.

In acest articol, am sa va arat cateva sfaturi si trucuri despre acest subiect, si anume : cum integram facebook in site sau blog, afisare informatii profil pe site, etc.

Una dintre cele mai populare moduri de afisa o mica informatie de pe facebook pe site este”insigna”, oamnii afisand-o intr-un meniu lateral de obicei. Aceasta este o sarcina destul de usor de realizat, voi nu trebuie decat sa obtineti codul de pe facebook.

Pe pagina Profile Badges vei gasi mai multe optiuni referitoare la tipul de widget pe care vrei sa il folosesti – like badges, profile badges, photo badges.

Daca vorbim de profile badge trebuie decat sa selectezi unde vrei sa pui insigna. Pentru website sau blog selecteaza “Other”.

Copiaza textul din campul urmator si pune-l pe site-ul sau blogul tau unde vrei sa apara.In cazul in care folosesti WordPress pune codul intr-un widget de tipul Text/HTML.

Salveaza si profilul tau va fi afisat pe meniul lateral al siteului tau, si de fiecare data cand iti actualizezi profilul va fiu actualizata sia ceasta insigna.
Dar sa nu uitam ca mai exista inca alte doua tipuri de insigne ce pot fi puse pe site-ul tau – photo badge sau like badge. Photo Badge este la fel ca Profile Badge dar in loc de informatii va afisa ultimele fotografii adaugate de tine. Like Badge este destul de interesanta pentru ca este un mod usor de a le arata vizitatorilor infomratii care ti s-au parut interesante direct pe facebook.


http://main.makeuseoflimited.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/05/facebook5.jpg?6cc8a5
Poti selecta Like sau Dislike din lista in profil. Acesta va fi afisata precum un link pe site-ul tau spre pagina de facebook.
Iata si un exemplu :
http://main.makeuseoflimited.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/05/facebook6.jpg?6cc8a5

Exista insignele, pe care utilizatorii le folosesc de ceva vreme, dar exista si alte metode de a-ti lasa vizitatorii sa isi acceseze pagina direct de pe siteul tau.

Ajuta-ti vizitatorii sa te ajute

Mult mai folositoare sunt widget-urile “Like”  pe care le punem pe blog sau site pentru ai lasa pe vizitatori sa de-a mia departe informatia foarte simplu, doar cu apasarea unui buton.
Dute pe paginade widget-uri pe facebook si alege alege una din cele doua versiuni de widgeturi prezente.
Pentru a seta butonul like pe site-ul tau nu trebuie decat sa scrii link-ul catre site  si cand ai terminat apesi pe butonul “Get Code”.

http://main.makeuseoflimited.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/05/facebook7.jpg?6cc8a5

O data ce ai obtinut codul pune-l in pagina ta unde vrei sa apara, si iata si o imagine cu modul in care o sa apara pe site:
http://main.makeuseoflimited.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/05/facebook8.jpg?6cc8a5

Tine minte ca daca vrei un buton de like separat pentru fiecare bagina va trebuii sa te duci pe Facebook si obtii codul.Alt mod (valabil pe aceasi pagina de facebook) este folosirea codului XML, numit si XFBML.
http://main.makeuseoflimited.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/05/facebook9.jpg?6cc8a5

Daca esti programator poti creea un script ce schimba dinamic URL-ul cu pagina curenta in script-ul facebook.Dar in acest articol nu am sa vorbesc despre acest aspect, doar voiam sa va dau o idee.Si daca aveti nevoie de ajuto puteti oricand sa ne lasati un comentariu sau sa citit pagina de help de pe Facebook.

Permitele vizitatorilor sa-si acceseze contul FB de pe site

Si unul dintre preferatele mele, widgetul ce afiseaza fluxul de activitate. Daca site-ul tau are parte de putina actiune sociala (share) poti afisa asta printr-un widget. Acesta afiseaza ultimele articole sharuite de vizitatorii tai.

http://main.makeuseoflimited.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/05/facebook10.jpg?6cc8a5

Parerea mea este ca acest widget este una dintre cele mai bune metode de a creea un “dialog” intre site-ul tau si comunitate. Pe masura ce traficul creste de pe pagina de facebook vei observa ca acest widget iti afiseaza populariutatea si atrage si mai multi vizitatori.
Acestea sunt widgeturile pe care am ales sa vi le prezint in acest articol, dar trebuie sa stiti ca exista mai multe iar sfatul meu pentru voi este – experimentati, mergeti pe pagina de facebook dedicata developerilor si testati tot ce gasiti acolo si daca gasiti ceva ce merita sa stim si noi lasati-ne un mesaj.


Imi place ce faci aici
Daca iti place ce fac aici imi poti cumpara o cafea Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Stefanescu Mihai
Programator de ~8 ani, am lucrat la proiecte din mai multe industrstrii, de la eCommerce la telecomunicatii la automatizari. In acest timp am folosi diferite tehnologii, de la PHP, MySQL, PostgreSql, RabbitMq, Redis, Memcached si altele.
       

Get in touch
Pentru nelamuriri, dubii, comentarii si chestii de pe suflet ne putem auzi pe Discord, Reddit sau poti deschide o discutie noua pe forum.

Posteaza un comentariu

Comentarii

Inca nu au fost postate comentarii, fii primul care posteaza un comentariu!

Club-ul este dedicat membrilor si ofera access la mai multe zone ale website-ului.

🗝ïļ Login 🌟 Register

🔖 Bookmarks ⊞
âœĻ Pentru a sustine aceasta comunitate am sa te rog sa te autentifici sau sa te inregistrezi!

🌊ïļ Discord ⊞

Folosim cookie-uri pentru a oferi functionalitatile critice ale aplicatiei Invata-Programare. Folosim cookie-uri si pentru a analiza traficul, pentru care e nevoie de consimtamantul dvs. explicit.

⮆ïļ