4 extensii Google Chrome pe care trebuie sa le ai

postat acum 6 ani de Stefanescu Mihai in categorie iNoob

Atat programatorii cat si designerii trebuie sa faca de multe ori lucruri repetitive,capturi de imagine, oprirea afisarii imaginilor sau a javascriptului, sa verifice backlink-urile, rank-ul si asa mai departe. Din fericire, cu aceste 4 extenesii Google Chrome vei putea face toate acestea fara prea mult efort sau timp pierdut pentru a-ti creste productivitatea.

Awesome Screenshot: Capture & Annotate

Dupa cum spune si numele, aceasta extensie face mult mai mult decat capturi de imagine. Poate captura imaginea in trei moduri: zona vizibila, toata pagina sau zona selectata.In plus, ne permite decuparea imaginii, adaugarea de note personale , blurarea zonelor ce nu trebuiesc afisate, dar cel mai important este ca vine cu functia Undo.

Pendule

O extensie esentiala pentru dezvoltatorii de aplicatii web. Iata o lista de lucruri ce pot fi facute cu aceasta extensie:

  • Vezi codul CSS/Javascript cu syntax highlight (colorat)
  • Reincarca css-ul fara sa dai refresh
  • Dezactiveaza CSSul extern/intern/inline cu doar un click
  • Ascunde toate imaginile cu doar 1 click
  • Selecteaza culoarea si righla pentru masurarea dimensiuniii elementelor
  • Validare CSS/HTML

Resolution Test

Aceasta extensie permite testarea website-ului la toate rezolutiile des intalnite, dar si la rezolutii definite de utilizator.Cu aceasta aplicatie nu trebuie sa mai schimbi rezolutia monitorului pentru teste putand sa vizualizezi site-ul in orice rezolutie cu doar un lick.

 SEO for Chrome

Aceasta extensie poate afisa informatii precum pagerank, numarul de backlink-uri, statistici social media, trafic, s.a.m.d.

Asta este tot ce am avut de zis in acest articol, daca vreti sa mai adaugati ceva despre aceste plugin-uri sau sa ne aratati altele pe care le-am omis aveti mai jos rubrica de comentarii.

Sunt un tanar programator din Bucuresti ce lucreaza in PHP/Mysql (MySqli/PDO), Laravel, CodeIgniter, MySQL, PostgreSQL, Wordpress, HTML5/CSS3, Sass, Photoshop si multe altele.
Google+ Community Facebook Group
Acest articol a fost mutat de pe vechea platforma.
Pentru orice eroare aparuta la mutare va rog sa ma contactati!
Comentariu postate de Stefan
Nu stiu despre celelalte dar Awesome Screenshot e chiar awesome.
Comentariu postate de D-Petre
Awesome Screenshot il folosesc iar SEO for Chrome pare interesant.
Comentariu postate de Costinel
Awesome Screenshot il folosesc pe Mozilla nici nu aveam ideie ca exista si pentru chrome.
Comentariu postate de GoldenSite
1. clear cashe – sterge cash de pe o pagina 2. seo site tools – pentru seo 3. rds bar – e in rusa dar iti arata cand a fost google pe site-ul tau si cate procente din site sunt in indexul principal din google 4. Color Picker – iti arata codul la culoare 5. measureIt – masori dimensiunile in px a unei imagini sau alceva Am mai multe vreti sa vi le spun pe toate?
Comentariu postate de Mihai
Da, poti sa le scrii pe toate, ca vizitatorii sa aiba de unde alege :) Eu folosesc Color Picker si Web Developer Toolbar pentru masuratori pe langa restul lucrurilor pe care le ofera.
Comentariu postate de GoldenSite
1. firebug – iti arata spatele la site 2. google tasks – adauga task-uri, nustiu cum e in romana 3. chrome notepad – adaugi notite si sunt sincronizate si cu alte dispzitive desktop 4. youtube feed – iti arata videoclipurile incarcate la canalele care esti abonat